21.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 19:03
Εθνικές Εκλογές 2023Πολιτική

Ρήξη Πολάκη-ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο

Αιφνίδια κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκαλεί η ανακοίνωση το πρώτου καταλόγου των υποψηφίων του κόμματος σε ποσοστό 75%.

Επί της ουσίας η ηγεσία του κόμματος δείχνει την πόρτα της εξόδου στον βουλευτή Χανίων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Παύλο Πολάκη μετά τη διαμαρτυρία του στα social media για τη μη συμπερίληψη στις υποψηφιότητες των Χανίων στενού του φίλου. Διαφωνώντας με αυτήν την επιλογή ο Παύλος Πολάκης απείλησε ότι εάν δεν προστεθεί στους υποψηφίους του Νομού και ο Μιχάλης Χαιρετάκης «δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα».

Η δημόσια απειλή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου που σχολίασε μέσω κύκλων της: «Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για την κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος.

Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Επί της ουσίας δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαμηνύει στον Παύλο Πολάκη πως εάν δεν συμφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις δεν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Κατά τις πληροφορίες υπάρχει μεγάλη ενόχληση στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου για την στάση του βουλευτή καθώς και για το γεγονός πως δημοσίως με όσα γράφει δείχνει πως «εκβιάζε» τη δική του συμμετοχή στα ψηφοδέλτια συνδέοντάς την με μία άλλη υποψηφιότητα.

 

Σημειωτέον πως υποψήφιος στο νομό Χανίων είναι και ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, κάτι που τού είχε ζητήσει η ηγεσία του κόμματος προκειμένου να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο νομό Χανίων, εκεί περιφέρεια που αποτελεί την πολιτική έδρα της οικογένειας Μητσοτάκη.

 

Ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του αναφέρει: «Προφανώς από «λάθος» ο Μιχάλης Χαιρετάκης, δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί “το λάθος’ δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΌΛΑ”!

Από κάτω μάλιστα έχει αναρτήσει και φωτογραφία με τον κ. Χαιρετάκη».

έχει αναρτήσει και φωτογραφία με τον κ. Χαιρετάκη».

 

 

ethnos.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωεκλογές 2024: Πρωτιές Φαραντούρη, Αυγέρη και Κουρουμπλή στη «μάχη» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Νέα Αριστερά: Eκδήλωση με θέμα ‘ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Newsroom

Τζορτζ Τσούνης: Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com