11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:05
news1

Netflix: Τέλος οι «δανεικοί» κωδικοί σε 4 χώρες – «Ήρθαν» έξτρα χρεώσεις

 Το Netflix εισάγει περιορισμούς στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε τέσσερις ακόμη χώρες. Πρόκειται για τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Όπως μεταδίδει το BBC, oι συνδρομητές της πλατφόρμας στις παραπάνω χώρες καλούνται να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση εάν θέλουν οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν ζουν μαζί τους να μοιραστούν τη συνδρομή τους. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει περιορισμούς σε χώρες της Νότιας Αμερικής.

Ο κολοσσός του streaming εκτιμά ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κοινούς λογαριασμούς.

Το πλήγμα στα έσοδα της πλατφόρμας από τους «δανεικούς» λογαριασμούς έχει επηρεάσει τα επενδυτικά σχέδια του Netflix, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Την ίδια ώρα τις προθέσεις της είναι να επεκτείνει την κατάργηση κοινής χρήσης κωδικού σε περισσότερες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες.

«Κατά τον τελευταίο χρόνο, εξετάζαμε διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος στη Λατινική Αμερική και είμαστε πλέον έτοιμοι να τις αναπτύξουμε περαιτέρω τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από σήμερα στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία» αναφέρει η πλατφόρμα σε ανάρτηση στο επίσημο blog της.

Οι χρεώσεις
Σε αντιστοιχεία με τις οδηγίες που είχαν διαρρεύσει κατά λάθος πριν από μερικές ημέρες, οι χρήστες θα κληθούν να ορίσουν μια «βασική τοποθεσία» για όλους τους λογαριασμούς που ζουν μέσα στο ίδιο σπίτι και θα τους επιτρέπεται να έχουν μέχρι δύο «υπο-λογαριασμούς» για όσους δεν ζουν στο ίδιο σπίτι. Εκτός από αυτό, η εταιρεία θα χρεώνει για τους επιπλέον χρήστες κάθε μήνα: 7,99 δολάρια Καναδά (στον Καναδά), 7,99 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, 3,99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5,99 ευρώ στην Ισπανία.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θα ξεκινήσουν αμέσως μαζί με μία λειτουργία «Διαχείριση Πρόσβασης και Συσκευών», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Εάν ένας λογαριασμός έχει περισσότερα προφίλ από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό, τότε ο κύριος χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει τα επιπλέον προφίλ σε νέο λογαριασμό, ώστε να αποφύγει τη χρέωση. Τα προφίλ που μεταφέρονται θα διατηρούν όλα τα προσωποποιημένα στοιχεία τους (όπως προτάσεις), αλλά και το ιστορικό των παρακολουθήσεων από τον αρχικό λογαριασμό.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις λειτουργίες της σελίδας διαχείρισης νέων λογαριασμών βάσει των αξιολογήσεων των χρηστών.

eleftherostypos.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com