16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:47
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Ο Κώστας Λύρος στις εκδηλώσεις του Συλλόγου  Μεσολογγιτών Αττικής για την εορτή του «Χειμωνιάτικου Άη-Συμιού»   

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου  Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», που έλαβαν χώρα την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 για την εορτή του «Χειμωνιάτικου Άη-Συμιού» στην Αθήνα.

 

Ειδικότερα στον Ι.Ν. Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας  στο Μοναστηράκι, τελέσθηκε Εσπερινός με αρτοκλασία  ενώ μετά το πέρας στο κέντρο «Μπαϊρακτάρης» έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, με το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο να είναι ο τυχερός της βραδιάς, μιας και κέρδισε το φλουρί.

 

Ο Κώστας Λύρος σε δήλωσή του ανέφερε: «Με το Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», γιορτάσαμε τον «Χειμωνιάτικο Άη-Συμιό». Με πίστη και ευλάβεια μεταβήκαμε  στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας όπου τελέσθηκε Εσπερινός και Αρτοκλασία. Είθε ο Άγιος να αναπαύει τις ψυχές των ηρωικών προγόνων μας,  να μας ευλογεί και να φωτίζει την πορεία μας.

 

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη καθώς και το γεγονός ότι έτυχα το φλουρί.Ευχαριστώ την καλή φίλη Ιωάννα Λαχανά για το υπέροχο δώρο, τον γνήσιο Μεσολογγίτη και άξιο Πρόεδρο, Γιώργο Αντύπα και όλα τα μέλη του δραστήριου συλλόγου που με πίστη επιμένουν να μεταλαμπαδεύουν, το πνεύμα και τις αξίες του Μεσολογγίου πέρα και έξω από την Ιερή μας Πόλη».

 

«Καλές αντάμωσες»! Χρόνια Πολλά!»

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αγρινίου: Σύσκεψη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Newsroom

Κώστας Λύρος: Kακοδιαχείριση  “πριν ακόμη ο κόκορας λαλήσει” 

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Ευχαριστήρια Επιστολή της Αντιδημάρχου, Γεωργίας Μπόκα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com