15.5 C
Θέρμον
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 2:47
news1

Στους αδιάφθορους η έρευνα για τους διαλόγους-«φωτιά» με «νονούς» της νύχτας

Βαρύ το κλίμα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τις αποκαλύψεις με τους διαλόγους αξιωματικών με μαφιόζους της νύχτας, και την καταγγελία του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από πρώην αρχηγό της αστυνομίας, να αφήσει ελεύθερο συγγενικό πρόσωπο του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου και τρεις φίλους του, καθώς στην κατοχή του ενός είχε βρεθεί ποσότητα ναρκωτικών.

Οι επαφές των αξιωματικών της αστυνομίας με νονούς της νύχτας, προέκυψαν μετά από ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα, δύο γνωστών «μπράβων» που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αντίπαλων συμμοριών στα Βόρεια Προάστια.

Ο ένας φέρεται να είχε επαφές το 2018 επαφές με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ με μετέπειτα αξιωματούχο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ο δεύτερος με διοικητή αστυνομικού τμήματος του κέντρου της Αθήνας.

Οι συνομιλίες γίνονταν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και έφερε στο φως της δημοσιότητας το “Βήμα της Κυριακής” και η εφημερίδα τα «Νέα».

Οι διάλογοι – «φωτιά»

«Φίλε μου ό,τι θέλεις για τα βενζινάδικα, εγώ και άμεσα». Αυτή η διαβεβαίωση, την οποία έδωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε μέλος παράνομου κυκλώματος, είναι μόνο ένα τμήμα από τους εκατοντάδες διαλόγους μεταξύ στελεχών των αστυνομικών αρχών και νονών της νύχτας, λαθρεμπόρων καυσίμων ή άλλων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, τους οποίους δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής».

Διάλογος 1

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;
Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.
Νονός- Έμπορος καυσίμων: Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

SMS 1 Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

Διάλογος 3

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα
Νονός- Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Διάλογος 4 (28/3/2018)

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.
Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

SMS 2 (10/6/2022)

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ. τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως δεν γνώριζε για τους επίμαχους διαλόγους, και το δημοσίευμα έχει διαβιβαστεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για να ερευνήσει την υπόθεση και να διαβιβάσει το πόρισμα στις δικαστικές αρχές.

Στους «αδιάφθορους» ανατέθηκε και ή έρευνα για την σοβαρή καταγγελία του πρώην Διοικητή της Άμεσης Δράσης, που κατονομάζει τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας τον κ. Καραμαλάκη ως το πρόσωπο που τον Νοέμβριο του 2021 τον πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο και του ζήτησε να μην σχηματίσει δικογραφία, να καταστρέψει τα ναρκωτικά και να αφήσει ελεύθερο τον συγγενή του υπουργού και τους φίλους του.

Μάλιστα ο πρώην αξιωματικός προσκόμισε και φωτογραφίες με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ενός νεαρού.

Οι «αδιάφθοροι» θα ζητήσουν την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών τις επίμαχες στιγμές το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου του 2021, ενώ αναμένεται να καταθέσουν και οι αστυνομικοί της ΔΙ,ΑΣ που έκαναν τον έλεγχο και βρήκαν τις ναρκωτικές ουσίες.

 

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com