10.2 C
Θέρμον
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 17:41
Όλες οι ειδήσειςΠολιτική

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και «παράθυρο» σε μόνιμη μείωση έμμεσων φόρων το 2024

Αποφασισμένος να προχωρήσει όχι μόνο σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε κάθε τομέα αλλά και να ξεδιπλώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη 4ετία είναι ο πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτό εγκαινίασε τη Δευτέρα μια νέα σειρά θεματικών συνεντεύξεων, με πρώτη την με σημερινή τίτλο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των έμμεσων φόρων το 2024 υπό τη μορφή μόνιμου χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα όταν ρωτήθηκε αν στην στρατηγική της αύξησης των μισθών, θα συμπεριλάβει και τους δημοσίους υπαλλήλους, απάντησε ότι «ναι θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων το 2024».

«Πιστεύω ότι το ζήτημα της ακρίβειας απασχολεί την ελληνική κοινωνία γιατί είμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη έκρηξη πληθωρισμού. Είδαμε τιμές φυσικού αερίου που δεκαπλασιάστηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτήθηκε παρέμβαση σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών και αυξήθηκαν τα επιτόκια. Όλες οι χώρες κατέφυγαν σε μέτρα. Οι τιμές μπορεί να είναι ακόμα υψηλές αλλά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Όμως εξακολουθούμε και βλέπουμε υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Είναι το πρώτο μας μέλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συνέντευξη και δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας, που αποτελεί τον μεγάλο «βραχνά» για τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με σειρά μέτρων για να στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα. Απενεργοποιήθηκαν σειρά από πληθωριστικές βόμβες όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Έχει υπάρξει συγκράτηση στις τιμές των καυσίμων και το πρώτο μέλημα είναι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ. Από τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το Market Pass για να περιορίσει την επίπτωση του πληθωρισμού. Το πόσο 600 εκατ. θα προκύψει από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων. Για την αισχροκέρδεια ο έλεγχος στην αγορά δεν είναι απλή υπόθεση. Έχουμε εργαλεία για να ελέγχουμε την αγορά. Η ΔΙΜΕΑ ιδρύθηκε πριν την κρίση και μας επιτρέπει να κάνουμε οριζόντιους ελέγχους», δήλωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση επίσης για την αισχροκέρδεια και αν υπάρχει δυνατότητα τιμωρίας και αν έχουν εντοπιστεί είπε:

«Δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι στην αγορά θα υπάρχουν κάποιοι να εκμεταλλευθούν την κρίση για να βγάλουν χρήματα. Ήταν σημαντική η παρέμβαση του Καλαθιού του Νοικοκυριού γιατί προσέφερε διαφάνεια και διαθεσιμότητα. Και οι καταναλωτές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και αναζητούν το καλύτερο προϊόν και επιδίδονται σε έρευνα αγοράς που δεν θα την έκαναν σε κανονικές συνθήκες. Έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς και εξαντλούμε τις δυνατότητές μας. Θα δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αν δεν έχουμε εκπλήξεις με τον πληθωρισμό. Τα χειρότερα τα έχουμε δει.».

«Όλες οι μειώσεις φόρων τις οποίες νομοθετήσαμε και δρομολογήσαμε σεβάστηκαν την ανάγκη της χώρας για δημοσιονομική πειθαρχία. Η προσωρινή μείωση των έμμεσων φόρων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η έκρηξη της ακρίβειας δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί και στερούνται χρήματα από τα δημόσια ταμεία και δεν φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. Αν γίνει μείωση έμμεσων φόρων θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και δεν θα απειλεί τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δώσαμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας

«Αν έπρεπε να κάνω μία συνολική επισκόπηση θα σας έλεγα ότι όταν έλεγα προεκλογικά ότι ο κ. Τσίπρας είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως τη μεσαία τάξη και εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία τους πήρε ο κ. Τσίπρας είμαστε απολύτως συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση.».

Αύξηση Κατώτατου μισθού: «Σημαντική και δεν θα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων»

«Η 1η Απριλίου είναι μια εύλογη ημερομηνία για την αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί αρχίζει η τουριστική περίοδος», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας, αν συνδέεται με τον χρόνο των εκλογών.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η αύξηση των μισθών ότι έχει να κάνει με την παραγωγικότητα. «Όσο γίνεται εξωστρεφής, θα το ζητήσει και η ίδια η αγορά εργασίας». Είπε ότι όσοι παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν εργαζόμενους, πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς. «Αν δείτε τα στοιχεία υπάρχει μια σημαντική βελτίωση του εισοδήματος». Τόνισε ακόμα ότι «δεν μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε στους Έλληνες οποιαδήποτε δουλειά αλλά σταθερές δουλειές με καλύτερους μισθούς και για τον λόγο αυτό έχουν θεσπιστεί κίνητρα». Για τον κατώτατο μισθό, δήλωσεότι η αύξηση που έχει νομοθετηθεί είναι σημαντική. «Από τα 650 στα 713 και αναμένεται άλλη μια αύξηση που έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας και θα είναι σημαντική αύξηση που δεν θα υπονομεύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Ανεργία

Για την ανεργία των γυναικών και των νέων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 10,3 και σε εμάς είναι πάνω από 29%. Στους νέους στην ΕΕ είναι 7,5% και στην Ελλάδα 17,5%. «Ξεκινάμε ωστόσο από μια πιο υψηλή βάση», σημείωσε. «Η μείωση ήταν σημαντική και όχι ευκαταφρόνητη και οι δουλειές που δημιουργήθηκαν είναι μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας και πιο διατηρήσιμες και εναρμονισμένες με το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας».

Για τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας τόνισε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο και υπάρχουν τομείς που είναι σημαντικές. «Στον πρωτογενή τομέα υπάρχει ένα ζήτημα εξεύρεσης εργατικών χεριών και είναι ένα δομικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και για τον λόγο αυτό έχουν γίνει διακρατικές συμφωνίες π.χ. με την Αίγυπτο για να καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η κατάρτιση και η επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού».

Δημοσιονομικός χώρος αναδρομικά στις συντάξεις

«Βρισκόμαστε ακόμα στις 23 Ιανουαρίου και δεν έχει συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας εκτέλεσης του προϋπολογισμού και έτσι δεν θα έχουμε εικόνα πριν τον Φεβρουάριο. Είναι μια συζήτηση πρόωρη. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας σκεφτούμε πόσα χρήματα έπεσαν στην αγορά για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Πριν σπεύσουμε να μιλήσουμε για το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης να κάνουμε μια παύση και να δούμε όσα δρομολογεί ήδη η κυβέρνηση. Θα συνιστούσα λίγη υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Είμαστε αισιόδοξοι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά αν κάτι με έχει διδάξει η ζωή τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι ότι οι κρίσεις καραδοκούν από παντού και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Θα κρατάμε δημοσιονομικές εφεδρείες και θα τις δαπανούμε μόνο όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστούμε περισσότερα χρήματα στο μέλλον».

«Σίγουρη η επενδυτική βαθμίδα με κυβέρνηση ΝΔ, αλλιώς ούτε με κιάλι»

«Η Κύπρος και η Πορτογαλία δεν πέρασαν από συμπληγάδες ούτε και είχαν κυβέρνηση Τσίπρα – Βαρουφάκη. Το μόνο κομμάτι του παζλ για κανονικότητα είναι η επενδυτική βαθμίδα που θεωρώ ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στο 2023. Οι οίκοι περιμένουν τι θα γίνει στις εκλογές και θα είναι ζήτημα χρόνου αν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Αν έρθει όμως μια άλλη κυβέρνηση δεν θα δούμε επενδυτική βαθμίδα ούτε με κιάλι».

Επενδύσεις

«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι πολύ θετική. Οι επενδύσεις σημαίνουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές και την είσοδο της χώρας στο κλαμπ των χωρών και στις λίστες των επιχειρήσεων που εξετάζουν επενδύσεις εκτός δικής τους επικράτειας. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Η εικόνα που σας παρουσιάζω δεν αντισταθμίζεται ή δεν πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε προβλήματα στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει μερίδα συμπολιτών μας που τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα. Η επενδυτική βαθμίδα όμως θα δημιουργήσει τον χώρο να τους βοηθήσουμε».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι μέσα από τους πόρους που διατίθενται δημιουργούνται θέσεις εργασίας και βοηθιέται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ενεργειακό κόστος στην παραγωγή λέγοντας ότι με την πράσινη μετάβαση μεσομακροπρόθεσμα θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας. Ο κοινός τόπος, είπε είναι ότι έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας γιατί καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει τέτοιο σοκ σαν αυτό που πέρασε η πατρίδα μας. «Περάσαμε από μια πρωτοφανή κρίση. Επισήμανε ότι την δεκαετία 15-19 η οικονομία αναπτυσσόταν με 0,5% και η ανάπτυξη ήταν το ¼ της μέσης ανάπτυξης της ΕΕ. Είχαμε απόκλιση ακόμα και με ούριο άνεμο με ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι ακόμα και τριπλάσιοι του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Έχουμε μια πλήρη αίσθηση του τι έχουμε πετύχει και του κενού που πρέπει να καλύψουμε».

Παραγωγικό μοντέλο

Συνολικά η οικονομία μας έχει γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική. Αυτό δεν αφορά μόνο τον τουρισμό και τη ναυτιλία αλλά και εξαγωγές αγαθών. Όλα αυτά, τόνισε πιστοποιούνται από διεθνείς οίκους και αναλυτές. Ο πρωθυπουργός συνέκρινε την εικόνα που αποκόμισε φέτος στο Νταβός με εκείνη το 2020. Τότε υπήρχε ένα θεωρητικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τόνισε. Υπήρχε όμως είπε και μια αμφιβολία. «Σήμερα, 3 χρόνια μετά ένα μεγάλο κομμάτι δεν υπάρχει πια και υπάρχει ένα έργο με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πετύχαμε σε πολλούς τομείς να προσελκύσουμε επενδύσεις γιατί υπάρχει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

«Μαξιλάρι»

Στο ερώτημα ποιο θα είναι το μαξιλάρι ασφαλείας που θα παραδώσει η κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Μαξιλάρι χρησιμοποιώ όταν κοιμάμαι. Σήμερα θα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 39 δις. Δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος γι αυτό ο κ. Τσίπρας καθώς με αυτό καταλήστεψε με φόρους την μεσαία τάξη κάτι που του επέβαλαν οι δανειστές μας. Αυτά τα ταμειακά αποθέματα των 40 δις δεν είναι από την υπερφορολόγηση.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αποτυπώσουμε την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών παρά μόνο από τις φορολογικές δηλώσεις. Σήμερα έχουμε καλύτερη φορολογική συμμόρφωση και σε αυτό βοήθησε ο τρόπος με τον οποίο στηρίξαμε επιχειρήσεις στην πανδημία. Ακούσαμε παράπονα αλλά ήταν εκείνοι που δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Στον τομέα της φοροδιαφυγής έχουν γίνει βήματα με την ψηφιοποίηση και την σύνδεση με την ΑΑΔΕ και έτσι μειώνεται η φοροδιαφυγή στο επίπεδο της έμμεσης φορολογίας. Όσο έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα διασταυρώσεων θα μειώνονται αυτά τα φαινόμενα».

Φορολογία

«Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αποτυπώσουμε την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών παρά μόνο από τις φορολογικές δηλώσεις. Σήμερα έχουμε καλύτερη φορολογική συμμόρφωση και σε αυτό βοήθησε ο τρόπος με τον οποίο στηρίξαμε επιχειρήσεις στην πανδημία. Ακούσαμε παράπονα αλλά ήταν εκείνοι που δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Στον τομέα της φοροδιαφυγής έχουν γίνει βήματα με την ψηφιοποίηση και την σύνδεση με την ΑΑΔΕ και έτσι μειώνεται η φοροδιαφυγή στο επίπεδο της έμμεσης φορολογίας. Όσο έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα διασταυρώσεων θα μειώνονται αυτά τα φαινόμενα».

Νέο μνημόνιο; Εκλογές;

«Διαβάζω κι εγώ ιλουμινάτι οικονομικούς αναλυτές και αναρωτιέμαι αν έχουν πάει στο σούπερ μάρκετ ποτέ. Η πολιτική μας στήριξε την οικονομία και την κοινωνία σε εξαιρετικά κρίσιμες συγκυρίες. Είχαμε το θάρρος να ξοδέψουμε χρήματα και να προστατεύσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Την επιστρεπτέα προκαταβολή πρώτοι εμείς την εφαρμόσαμε. Θα διδάσκεται ως εργαλείο πολιτικής και στηρίξαμε επιχειρήσεις που θα έκλειναν στην πανδημία.

Κάναμε το απολύτως σωστό και η ίδια η εξέλιξη της ανεργίας και της οικονομίας και η έλλειψη ανησυχίας για το δημόσιο χρέος επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πρώην πρωθυπουργός τίναξε την μπάνκα στον αέρα και κατέρρευσε η λίρα και η πρωθυπουργός μαζί.

Οι θέσεις εργασίας που προστατεύσαμε στην πανδημία έδωσαν γρήγορη ανάκαμψη. Στα αεροδρόμιά μας δεν είχαμε πρόβλημα φέτος το καλοκαίρι γιατί δεν έγιναν απολύσεις στην πανδημία και όταν χρειάστηκαν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους εκείνοι ήταν εκεί.

Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους μας ασκούν κριτική με δήθεν φιλελεύθερο πρόσημο».

Για την ημερομηνία εκλογών είπε: «Θα σεβαστώ την συμφωνία αλήθειας που έχουμε υπογράψει και θα περιοριστώ σε ερωτήσεις για την οικονομία».

Θα ανέμενα από τις τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Πολλές εταιρείες επιβραβεύουν τους καλούς πελάτες τους και πρέπει να το κάνουν και οι τράπεζες προς τους συνεπείς δανειολήπτες που επιλέγουν τον σωστό δρόμο.

«Στις προθέσεις μας η μείωση των εργοδοτικών εισφορών»

«Η πολιτική μας ήταν μία πολιτική η οποία στήριξε την κοινωνία και την οικονομία σε εξαιρετικά δύσκολες, πρωτοφανείς συγκυρίες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και δήλωσε υπερήφανος που ως οικονομικό επιτελείο είχαν το θάρρος να πάρουν το προσωρινό ρίσκο αύξησης του δημοσίου χρέους για να κρατήσουν όρθια την κοινωνία, ζωντανές τις επιχειρήσεις και να προστατεύσουν θέσεις εργασίας. «Αυτό κάναμε στη διάρκεια της πανδημίας και πιστεύω ότι το κάναμε αποτελεσματικά», είπε.

Για τις προοπτικές στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο γρήγορα κι αν κινηθούμε στο δρόμο της ενεργειακής μετάβασης το φυσικό αέριο ως καύσιμο μεταβατικό θα είναι μαζί μας για δεκαετίες. Οπότε σήμερα που μιλάμε για επενδύσεις σε εξόρυξη φυσικού αερίου είναι οικονομικά βιώσιμες και χρηματοδοτήσιμες. «Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πατάμε φρένο και όχι γκάζι στην πράσινη μετάβαση», είπε ωστόσο.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο 2023 θα μπορούμε να έχουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα εάν η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη μας κάνει αισιόδοξους ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου προς αξιοποίηση νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Πρόσθεσε ότι γίνονται και άλλες έρευνες στη δυτική Ελλάδα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του λεγόμενου μη-μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών πριν και μετά τις εκλογές, επεσήμανε: «Είναι στις προθέσεις μας η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα όταν παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για τη δεύτερη τετραετία».

Νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων το 2024

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τόνισε ότι έχουν γίνει αρκετά, δίνεται προτεραιότητα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και υπάρχει πλέον μία μεθοδολογία κι ένα πρωτόκολλο για να μπορεί κανείς να ρυθμίσει τις οφειλές του όσο κι αν τα νούμερα δεν είναι ακόμη τόσο ικανοποιητικά.

Για τη στρατηγική της αύξησης των μισθών και το πώς θα συμπεριληφθούν σε αυτή οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που τον απασχολεί ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Αυτό που απασχολεί και όλους τους Έλληνες: η ακρίβεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης σήμερα και πάλι δεν θα ισχυριστώ ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά ή ότι δεν υπάρχει ζήτημα και παρουσιάζουμε μια ωραιοποιημένη εικόνα. Είναι εισαγόμενη η ακρίβεια, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις αλλά η ευθύνη είναι δικιά μας κι έχουμε πάρει πάρα πολλά μέτρα προκειμένου να περιορίσουμε την επίπτωση της ακρίβειας στο διαθέσιμο εισόδημα».

Για τις αυξήσεις των μισθών στις επιχειρήσεις είπε ότι «μπορούν καλύτερα και θα είναι καλύτερες οι αυξήσεις των μισθών» ειδικά για ανταγωνιστικές, περιζήτητες ειδικότητες.

Επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2024. «Ναι, θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων το 2024», είπε υπογραμμίζοντας πως έχουν επιπλέον γίνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Στον πάγο» το νέο Fuel Pass, γιατί δεν θα δοθεί τώρα επιδότηση στα καύσιμα

Newsroom

Ανδραβίδα: Βρέθηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ

Newsroom

Λαμία: Στο σκαμνί ο γιατρός για τον θάνατο του 9χρονου – «Το παιδί μου ούρλιαζε»

Newsroom
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com