15.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 13:19
Νέα απο το ΘέρμοΠολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Ολυμπία Βικάτου: Πρόσωπο της Χρονιάς!

 

Πρόσωπο της Χρονιάς στον τομέα του Πολιτισμού για τη Δυτική Ελλάδα αναδείχθηκε η Dr. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος –Διευθύντρια της ΕΦ.Α. Αιτωλ/νίας και Λευκάδας σε εκδήλωση της εφημερίδας <<Πελοπόννησος>>.

Η κυρία Βικάτου στα χρόνια που προΐστανται της Εφορείας Αρχαιοτήτων έχει επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα του Πολιτισμού της Δυτικής Ελλάδος!!

Στα χρόνια της θητείας της με δικές της ενέργειες και παρεμβάσεις κατά την διάνοιξη της Ιόνιας Οδού αναδείχθηκαν αρχαιότητες όπως και σπουδαία υπήρξε η συμβολή της για το κάστρο της Ναυπάκτου ,το Μουσείο και το Αρχαίο θέατρο της Λευκάδας και άλλα πολλά!

Τελευταίο μεγάλο επίτευγμα της η μετατροπή του Ξενοκράτειου νεοκλασικού κτιρίου σε ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο που καλύπτει με τα εκθέματά του όλη την Αιτωλοακαρνανία ,προσφέροντας στους επισκέπτες του πολυδιάστατη μουσειακή εμπειρία ,καθώς εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα!

Για την ορεινή Αιτωλία ,και για το Δήμο Θέρμου η κυρία Βικάτου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας,καθώς με την καθοδήγηση  ,εποπτεία ,συνεργασία ,το έργο και τη συμπαράσταση και των συνεργατών της, και του Δήμου Θέρμου, ευοδώθηκε ένα έργο –όνειρο πολλών ετών………η λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου!!

Το Μουσείο μας που αποτελεί ένα στολίδι για τον τόπο μας ,την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα ολόκληρη!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κυρία Βικάτου!!!Ευχόμαστε να είναι υγιής και με την επιστημονική της κατάρτιση και το πάθος που τη διέπει για την Αρχαιολογία να συνεχίσει να προσφέρει στο πέλαγος του Πολιτισμό

 

Του Προέδρου της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου κ.Xριστόπουλου Γεώργιου!!

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πρώτη στην Δυτική Ελλάδα μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Newsroom

Μεσολόγγι: Μουσειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Newsroom

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com