8.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:22
news1

Οι Βουλευτές της ΝΔ και η πονηριά του Τσίπρα

Νίκος Αν. Μαραγιάννης    

freelance jurnalist                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Κάποιοι φίλοι που έχουν τα κονέ και γνωρίζουν πολλά από τον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος, μου λένε ότι βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν για το εκλογικό σύστημα. Έτσι λένε!

Στην πραγματικότητα ανησυχούν για την επανεκλογή τους και έχουν διαβιβάσει και επιστολή στον πρωθυπουργό και ζητάνε να το αλλάξει και να γίνει ακόμα πιο ενισχυμένο.

Πάντως δίκαια ανησυχούν, όσοι ανησυχούν, γιατί η ΝΔ θα πρέπει στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να πάρει το 38% για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας για να εμποδίσει τον Μητσοτάκη στο σχηματισμό κυβέρνησης, έφερε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με την ελπίδα να κάνει κάποιες συνεργασίες και να ξαναμοιράσει την τράπουλα και σε κάθε περίπτωση να τον δυσκολέψει. Είναι αυτό θεσμική υπευθυνότητα, όχι βέβαια, άλλωστε Συ-ρι-ζαίος είναι όχι υπεύθυνος.

Θα πρέπει να τονίσω ότι και ο Μητσό.. δεν είναι άμοιρος ευθυνών καθότι θα μπορούσε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και δεν το έπραξε.

Για τον λαό προτεραιότητα έχει η κυβερνητική σταθερότητα, ηρεμία και ένας πολιτικός προγραμματισμός με αρχή, μέση και τέλος.

Για καθαρά κομματικούς λοιπόν λόγους, η χώρα οδηγείται σε περιπέτειες που κοστίζουν πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Οι μήνες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται κρίσιμοι. Η πανδημία ο πληθωρισμός «τρέχει» με +/-10%… κατατρώει τα εισοδήματα, το φυσικό αέριο βρίσκεται ήδη σε έλλειψη και το τελευταίο που χρειαζόμασταν είναι τα κομματικά παιχνίδια.

Θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές, άντε ξανά μανά τα ίδια, ο Τσίπρας θα πάρει την εντολή θα αρχίσει τις επαφές με τον Κουτσούμπα τον Βαρουφάκη, τον Ανδρουλάκη (αν δεχθούν να τον συναντήσουν) και αυτό μπορεί να τραβήξει κάμποσες εβδομάδες. Και μετά;

Μετά θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, διακομματική για τις κάλπες θα ψάξουν για κάνα διαθέσιμο συνταξιούχο δικαστικό ή ναύαρχο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό και στο μεταξύ η οικονομία θα είναι στον αυτόματο πιλότο.

Κοπάδια οι μετανάστες από την Τουρκία θα φθάνουν στα νησιά και να ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε και τίποτα σοβαρότερα προβλήματα στο Αιγαίο.

Και έτσι, μετά από δύο μήνες διερευνητικών εντολών θα φθάσουμε στις κάλπες με το αλά Μητσό..σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Ο Μητσό…βέβαια προσβλέπει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, πιστεύει    ότι το αποτέλεσμα της δεύτερη κάλπης, θα είναι σε άμεση συνάρτηση με ό,τι θα έχει προηγηθεί. Δηλαδή ένα πανηγύρι ακυβερνησίας.

Και για το λόγο του αληθές η Ντόρα το είπε πρόσφατα στο κανάλι του Αλαφούζου, «Φοβάμαι την περίοδο της ακυβερνησίας».

Οι ψηφοφόροι στις εκλογές δεν ψηφίζουν για να εκτονωθούν, ούτε για να γίνει  καταγραφή των εκλογικών ποσοστών των κομμάτων. Ψηφίζουν για να υπάρχει σταθερότητα και κυβέρνηση.

Και αυτή η σταθερότητα, είναι το μεγάλο ατού – αυτό πιστεύει – του Κυριάκου, όταν θα έχει προηγηθεί το πανηγύρι της απλής αναλογικής και το εκλογικό αδιέξοδο που συνεπάγεται.

  Κάπως έτσι νομίζω ότι θα γίνουν τα πράγματα.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com