12.1 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 1:39
news1

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ΄οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα μείνει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τραυματίζοντας σοβαρότατα, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στην εντατική.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή την τελική απόφαση θα λάβει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

200 Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Έκαιγαν 20ευρα

Στο μεταξύ, έξω από τα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα Ρομά, ζητώντας δικαιοσύνη για τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

Στον ανακριτή κάτω από απόλυτη μυστικότητα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, υπήρξαν τρία τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας εντός του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς ωστόσο να δίνεται εντολή για εκκένωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, κάτω από απόλυτη μυστικότητα και από άγνωστη είσοδο.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που -όπως υποστηρίζει- διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Έκαιγαν χαρτονομίσματα οι Ρομά

Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να αναδείξουν, όπως λένε, το πόσο άδικα πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης προχώρησαν οι Ρομά έξω από τα Δικαστήρια.

Φωνάζοντας συνθήματα στήριξης για τον ανήλικο, έβγαλαν 20ευρα, τα κουνούσαν στον αέρα ενώ κάποιοι από αυτούς τα έκαιγαν, λέγοντας πως για ένα τέτοιο, ευτελές ποσό πυροβολήθηκε ο 16χρονος.

Παράλληλα, φωνάζουν συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη» και «τον πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομα».

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com