19.9 C
Θέρμον
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 21:07
news1

Βόλος: Μαρτυρική ζωή για 2 ανήλικα αδέρφια σπίτι τους – Η καταγγελία για ξυλοδαρμό φώτισε την αλήθεια

O Βόλος παρακολουθεί ανάστατος ένα δράμα της «διπλανής πόρτας», με θύματα δύο ανήλικα αδέρφια. Η καταγγελία που έκανε το 13χρονο κορίτσι άρχισε να ξεσκεπάζει την πραγματικότητα.

Παραμέληση, ξυλοδαρμοί και ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια και περιττώματα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για δύο ανήλικα αδέρφια, που ζουν και μεγαλώνουν με τον πατέρα τους, σε ένα σπίτι ακατάλληλο. Τα δύο παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Η καταγγελία που έκανε η 13χρονη για ξυλοδαρμό από τον πατέρα της, άρχισε να ρίχνει φως στο δράμα. Η εξέταση στο νοσοκομείο έδειξε πως η ανήλικη έλεγε την αλήθεια. Η μητέρα των παιδιών έχει χάσει την επιμέλεια και μετά τις εξελίξεις, προσπαθεί να κινήσει τις διαδικασίες, για να την πάρει πίσω.

Στο Ορφανοτροφείο θα μεταφερθεί για να ζήσει για ένα διάστημα, η 13χρονη που κατήγγειλε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, ενώ διεκδικεί την επιμέλεια η μητέρα της που καταδικάστηκε για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί οταν ήταν 7 ετών.

Η μικρή κατηγόρησε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, οποίος έχει την επιμέλεια της ίδιας και του 15χρονου αδελφού της τα τελευταία 6 χρόνια , ενώ από την κοινωνική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι αποκαλύφθηκε πως επικρατούσαν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν παιδιά. Πατέρας και παιδιά ζούσαν σε μια τρώγλη σε συνθήκες ακραίας παραμέλησης, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον χώρο.

Ο 40χρονος ελαιοχρωματιστής που μεγαλώνει μόνος τα παιδιά, δεν είχε δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Ο 15χρονος γιός του δεν πηγαίνει στο σχολείο και τον βοηθά στην δουλειά, στις οικοδομές. Η 13χρονη καταγράφει επίσης πολλές απουσίες στο σχολείο και κανείς δεν παρακολουθεί την εξέλιξή της.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες της 13χρονης για ξυλοδαρμό από τον πατέρα της, στο νοσοκομείο έγινε έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε πως όντως υπήρξε. Ο ξυλοδαρμός δεν συνέβη την ημέρα της καταγγελίας της μικρής, αλλά είχε προηγηθεί, ενώ η εντολή που δόθηκε για κοινωνική έρευνα στο σπίτι της έφερε στο φως μια εικόνα ακατάλληλη για την διαβίωση παιδιών. Σκουπίδια, μούχλα, περιττώματα από γάτες παντού.

Οταν η μικρή κατήγγειλε τον πατέρα της, μεταφέρθηκε για φιλοξενία στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου και ο δικηγόρος της μητέρας δημιούργησε επεισόδιο ώστε να πάρει την 13χρονη, πράγμα που απαγορεύθηκε. Σύμφωνα με το gegonota.news, η μητέρα τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με τα παιδιά και εμφανίστηκε στην κόρη της μέσω instagram.

Από την μητέρα αφενός έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια, αφετέρου θα δοθεί εντολή να διερευνηθεί και το δικό της κοινωνικό περιβάλλον στην Αθήνα όπου ζει, μετά τις επαφές που ανέπτυξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το παιδί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή το παιδί μπορεί να παραμείνει στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα και ο αδελφός της εάν προκύψουν στοιχεία.

newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com