11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:12
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Επιστολή Σπύρου Κωνσταντάρα προς τον Πρωθυπουργό για την παύση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους.

Αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

                                                                                                                   

Κατά της διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο,  γίναμε αποδέκτες της πρόθεσης των αρμόδιων Υπουργείων να προχωρήσουν σε παύση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τουλάχιστον για το 2023.

Η παύση των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  στην εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Δήμοι στηρίζονται σε αυτά για την κάλυψη των αυξημένων κενών του προσωπικού.

Η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων είναι εμφανής και έχει μεγάλο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και κατ’ επέκταση στους δημότες, ενώ κρίσιμοι τομείς για την λειτουργία των Δήμων υπολειτουργούν, με τις Δημοτικές Αρχές να προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή ώστε να μην διαταραχτεί η καθημερινότητα των πολιτών και η παροχή υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια τα αρμόδια υπουργεία έχουν πολλάκις γίνει αποδέκτες αιτημάτων για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού οι οποίες παραπέμπονται στις καλένδες και το προσωπικό που τελικά προσλαμβάνεται  είναι αντιστρόφως ανάλογο των πραγματικών αναγκών των Δήμων.

Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελούν  μια προσωρινή μεν, απαραίτητη δε, λύση ανάγκης.

Όπως γνωρίζετε, οι συμβάσεις του τελευταίου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας λήγουν εντός του πρώτου διμήνου του 2023 και η παύση των συμβασιούχων θα προκαλέσει τεράστια κενά στις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, θα ανακύψει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα καθώς θα πληγούν χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι, μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός δημοτών του ορεινού  Δήμου Θέρμου που αναμένουν τα συγκεκριμένα προγράμματα για να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή, αναλογιζόμενοι τις μεγάλες ανάγκες και τα κενά στη λειτουργία των Δήμων καθώς και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που καλπάζουν στους μικρούς ορεινούς δήμους για τους οποίους πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία. Να σας θυμίσω βεβαίως ότι ο δήμος Θέρμου κατά την τελευταία απογραφή  είχε μείωση πληθυσμού 30,3 % και ως εκ τούτου πρέπει να δοθούν όλα  εκείνα τα κίνητρα  απασχόλησης και παραμονής των κατοίκων και κυρίως των νέων στις ορεινές περιοχές με την καθιέρωση της εντοπιότητας στην επιλογή του προσωπικού.

Τέλος σε κάθε περίπτωση  θα πρέπει να εξετάσετε την εξαίρεση  των ορεινών δήμων από την Κοινωφελή Εργασία  και ειδικά των μικρών, δηλαδή κάτω των 10.000 κατοίκων,  όπως είναι το Θέρμο  που αποτελεί τον μοναδικό ορεινό δήμο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 Ο Δήμαρχος Θέρμου

 Σπυρίδων Κωνσταντάρας

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Θέρμο

Newsroom

Αγία Σοφία Θέρμου: Παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα από τον Σύλλογο Νέων!

Newsroom

Σιταράλωνα Θέρμου: Καθαρά Δευτέρα δίπλα στην λίμνη Τριχωνίδα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com