12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:41
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Τελευταία Δράση της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» – Διοργάνωση Μουσικής Παράστασης

Ολοκληρώθηκε η Τρίτη Δράση της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο της Γαβαλούς η τρίτη συνάντηση για τη δημιουργία “Δικτύου Παρατριχωνιων Φορέων για τη Φύση και τον Πολιτισμό” (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund,με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ)

Οι εκπρόσωποι 15 φορέων και συλλόγων του δικτύου συνέχισαν τη γόνιμη συζήτηση σχετικά με τους στόχους του δικτύου και τον τρόπο λειτουργίας του και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός πολυθεματικού φεστιβάλ. Η Δράση της Δικτύωσης έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό σύλλογο Τριχωνίου “Η Αγία Παρασκευή”.

Λόγω κακοκαιρίας, η δράση “..όπως παλιά..”,  παραδοσιακά παιχνίδια στη φύση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  στη θέση Τριχώνιο, Δάσος Φράξου σε συνεργασία με το αθλητικό κέντρο “Μικροί Αθλητές”και με την καθοδήγηση της κυρίας Αλεξάνδρας Μαρκάτη. Πάνω από 80 άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν δυναμικό παρόν στον ανοιχτό χώρο του δάσους και έπαιξαν για πάνω από δύο ώρες παραδοσιακά παιχνίδια με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εμψυχωτών.

Η Τέταρτη και τελευταία Δράση της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» θα γίνει στο Θέρμο, στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή όλων των φορέων και συλλόγων του δίκτυο.

Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το  Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο Facebook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μέγα Δένδρο Θέρμου: Ετήσιο Μνημόσυνο Μακαριστής Καθηγουμένης Ευθυμίας Γκελτή στην Ι.Μ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού

Newsroom

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Θέρμο

Newsroom

Αγία Σοφία Θέρμου: Παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα από τον Σύλλογο Νέων!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com