16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:32
news1

Αγρίνιο: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δράση «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων»

Συνεχίζονται σε Αγρίνιο και Πύργο οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για το έργο με τίτλο «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΠΔΕ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης των προσόντων  και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε 1000 μακροχρόνια άνεργους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το περιεχόμενο του προγράμματος και ο τρόπος συμμετοχής σε αυτό θα παρουσιαστούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν:

  • την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022στις 11:00 το πρωί σε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ( Παπαστράτου 53 & Σμύρνης ) στο Αγρίνιο
  • την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00το πρωϊ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων) στον Πύργο.

Στόχοι της δράσης είναι η συμπλήρωση και πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησης των ωφελούμενων και  η αύξηση της απασχολησιμότητας τους, στο πλαίσιο της προαγωγής της κοινωνικής συνοχής και της διευκόλυνσης της κοινωνικής ένταξης των ανέργων, λαμβάνοντας υπόψη και τα πλέον πρόσφατα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών για την Αγορά Εργασίας στην Περιφέρεια.

Μέσω του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λάβουν α) υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής μέσω ατομικών συνεδριών, που θα έχει ως αντικείμενο τη βέλτιστη σύγκλιση των εκπαιδευτικών αναγκών του ωφελούμενου με τα αντικείμενα κατάρτισης, β) υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 400 ωρών (320 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 80 ώρες Πρακτική Άσκηση), γ) Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή άλλο ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ, και δ) Εκπαιδευτικό Επίδομα ανά ώρα κατάρτισης και ανά ώρα πρακτικής άσκησης .

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι: Στέλεχος εστίασης – Διοίκησης Μονάδων Εστίασης, Υπάλληλος μαγειρικής – Εστιατορικής τέχνης, Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης, Πωλητής Λιανικής, Πωλητής – Στέλεχος Εξαγωγικού Διεθνούς Εμπορίου,  Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικής Προώθησης Εταιρικής Παρουσίας – Social MediaMarketing, Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce).

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com