10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:21
news1

Επίδομα Παιδιού: Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση στους δικαιούχους

Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας για το επίδομα παιδιού ξεκινά η εκκαθάριση της πληρωμής

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδόματος παιδιού με τους δικαιούχους που θα καταμετρηθούν να λαμβάνουν τη μισή δόση του επιδόματος στις 20 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα σήμερα (11/11) κλείνει στις 18:00, προσωρινά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21, προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 5ης δόσης

Οι εν λόγω δικαιούχοι που θα πληρωθούν τέλη Νοεμβρίου για το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας που αντίστοιχες με τη μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού Α21 .

Η εκτίμηση του ΟΠΕΚΑ είναι ότι θα πληρωθούν περίπου 750.000 δικαιούχοι.

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ. Η έκτακτη δόση καταβάλλεται μέχρι την 31η.12.2022 στους δικαιούχους του επιδόματος για το πέμπτο δίμηνο του έτους 2022. Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Η χορήγηση της έκτακτης δόσης θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους και καταβάλλεται άπαξ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας idika.gr ή opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Το ποσό που δικαιούται ο κάθε πολίτης υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στο Α21 του 2022 και του συνόλου του οικογενειακού εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει, μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για τη χορήγηση του επιδόματος είναι σημαντικό ο χρήστης να βεβαιωθεί ότι έχει οριστικοποιήσει την υποβολή της αίτησης και φυσικά η αίτηση να εγκριθεί. Εάν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, χωρίς την οριστική υποβολή της, που είναι το τελικό βήμα στην ψηφιακή πλατφόρμα, θεωρείται μη υποβληθείσα, δεν λαμβάνεται υπόψη και ο δικαιούχος δεν λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα.

 

 

newsbomb.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com