11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 16:04
news1

Έρχεται το τέλος του φαξ;

Για πάρα πολλές δεκαετίες, το φαξ διευκόλυνε την καθημερινή επικοινωνία με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι κυριολεκτικά κάθε γραφείου στο κόσμο.

Η έλευση του ίντερνετ, ωστόσο, αναμενόμενα αντικατέστησε σταδιακά το φαξ με τα emails. Οι χρήστες του φαξ, έτσι, μειώνονται χρόνο με το χρόνο, ενώ, πλέον, η συσκευή κινδυνεύει και επισήμως με εξαφάνιση!

Η ανακοίνωση που σήμανε το τέλος του φαξ

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ofcom, η ρυθμιστική αρχή που είναι υπεύθυνη για κάθε είδους επικοινωνία στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε την επικείμενη επισημοποίηση του φαξ ως απαρχαιωμένη συσκευή.

Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει πως η πληθυσμιακή κάλυψη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών δε θα χρειάζεται, πλέον, να περιλαμβάνει τις υπηρεσίες αποστολής και λήψης εγγράφων με φαξ.

Το βρετανικό Γραφείο Επικοινωνιών αλλάζει, στην ουσία, έναν κανόνα ο οποίος υφίσταται από το 2003, όταν τα φαξ ήταν ακόμα σε πολύ πιο εκτεταμένη χρήση σε σχέση με σήμερα και το ίντερνετ δεν ήταν τόσο ευρέως διαδεδομένο.

Τι σημαίνει αυτό για το φαξ;

Η ανακοίνωση της διακοπής της χρήσης του φαξ ήρθε με την αιτιολόγηση ότι, πλέον, πολύ πιο σύγχρονες συσκευές κάνουν ακριβώς το ίδιο έργο. Ήδη από το 2020, άλλωστε, στη Μεγάλη Βρετανία υπήρχε ο στόχος της απεξάρτησης από το φαξ, ιδίως σε μονάδες υγείας, όπου χρησιμοποιείται ακόμα – όπως εξάλλου και σε αρκετά αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικούς σταθμούς και πανεπιστήμια της χώρας.

Η νέα αυτή απόφαση απειλεί τα χιλιάδες φαξ που βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία, με την Ofcom να αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στις αρχές του 2023.

Φυσικά, αυτό μπορεί να σημαίνει την πλήρη απεξάρτηση από το φαξ ανά τη χώρα, με τα υπόλοιπα κράτη πιθανότατα να ακολουθήσουν.

newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com