10.8 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:42
news1

Ο Τσιτσιπάς δηλώνει πιο ευτυχισμένος όταν είναι στην Ελλάδα

Image: https://unsplash.com/photos/MLU_X1d3ofQ

Διθυραμβικά σχόλια έκανε πρόσφατα ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη του, όταν αναφέρθηκε στην Ελλάδα. Ο διεθνής άσσος του τένις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Εκεί είναι οι ρίζες μου και έχω την κουλτούρα της χώρας στο αίμα μου. Η Ελλάδα λειτουργεί ως καταφύγιο για εμένα, ίσως ακόμη και να  με προστατεύει. Είμαι σίγουρα πιο χαρούμενος όταν βρίσκομαι εκεί. Θέλω επίσης να βοηθήσω τη χώρα μου. Να της δώσω κάτι πίσω, από την αγάπη των ανθρώπων που νιώθω. Θέλω να δώσω ελπίδα, ειδικά στους νέους. Θα πρέπει να γίνει ένα ακόμα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα να έχει τον σεβασμό που της αξίζει».

Ο Έλληνας τενίστας σχολίασε επίσης την ανάγκη για ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. «Εμείς οι επαγγελματίες ζούμε σε μια φούσκα. Αλλά τα πράγματα που κάνω για τον εαυτό μου εκτός του τένις- όπως να συναντώ ανθρώπους που τους εμπιστεύομαι άνευ όρων- με ισορροπούν με την πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αυτό οξύνει τη συνείδησή σου. Και ναι, ίσως είναι ακριβώς αυτό που με κάνει καλύτερο παίκτη».

Δηλώσεις αμέριστης αγάπης για την πατρίδα του αλλά και τους οικείους του έκανε λοιπόν ο «Στεφ», ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο5 της βαθμολογίας στην παγκόσμια κατάταξη ATP.

Αυτή τη στιγμή ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται στο τουρνουά ParisMasters, όπου έχει το παιχνίδι απέναντι στο Γάλλο τενίστα Κορεντίν Μουτέ για τη φάση των «16». Το μεγάλο τουρνουά έρχεται βέβαια στις αρχές του Ιανουαρίου με το Αυστραλιανό Όπεν. Ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να φτάσει σε ένα τελικό και 4 ημιτελικούς GrandSlam μέχρι τώρα και το στοίχημα τένις της bwin δείχνει ως βασικά φαβορί τους Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Αλκάραθ για το μεγάλο τίτλο. OΤσιτσιπάς παραμένει βέβαια ένας εκ των κορυφαίων της διεκδίκησης και είναι ένας τίτλος που θέλει διακαώς σε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στα 24 του χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή την περίοδο νιώθει καλά ψυχολογικά και ότι: «Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ’ αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή».

Μπορεί στον τελευταίο τελικό της Στοκχόλμης να έχασε με 2-0 σετ από τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε, όμως ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για περαιτέρω νίκες, νιώθοντας πολύ καλά με τον εαυτό του. Έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες και σε μεγάλα τουρνουά, κάτι που λείπει από τους μέχρι τώρα τίτλους του.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com