17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:31
news1

Προκάλεσε εγκαύματα σε κουτάβι και έλεγε «μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι»- Σοκαριστικές εικόνες

Μια νέα φρικιαστική υπόθεση με βάναυση κακοποίηση ενός κουταβιού και παθητική κακοποίηση ακόμη οκτώ σκύλων, καταγγέλλεται στη Θεσσαλονίκη και έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όταν δύο δραστήρια μέλη της φιλοζωικής κοινότητας δέχθηκαν συγκεκριμένη καταγγελία από πολίτη που αφορούσε συστηματική κακοποίηση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης συνολικά εννέα σκύλων, σε παράπηγμα της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, καθώς η καταγγελία κρίθηκε εξ’ αρχής ιδιαίτερα σοβαρή, η Ελένη Γραμματοπούλου, πρόεδρος του σωματείου «Αδέσποτου Πλανήτη» και η Βούλα Τζάνου, έσπευσαν στο παράπηγμα προκειμένου να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει και να δουν με τα μάτια τους τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα άτυχα ζώα. Όπως καταγγέλλουν οι έμπειρες εθελόντριες, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν φριχτή, με ενεά σκυλιά, έξι ενήλικα και τρία κουτάβια, να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Γραμματοπούλου, τα τέσσερα ενήλικα σκυλιά ήταν όλα μαζί δεμένα από ένα σχοινί που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο!

Αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο και προκαλεί αποτροπιασμό, είναι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το ένα από τα τρία κουτάβια. Το σκυλάκι, ηλικίας περίπου δύο μηνών, που δεν ξεπερνά σε βάρος το ενάμιση κιλό, είχε σχεδόν σε όλο του το σώμα σοβαρά εγκαύματα, από τα οποία, μάλιστα, κινδύνευε να χάσει το ένα του μάτι. «Το κουταβάκι πονούσε φριχτά και ο άνθρωπος που το είχε μας είπε ‘μη στεναχωριέστε, του ρίχνω λεμόνι και γίνεται μια χαρά, δε χρειάζεται γιατρό’», περιγράφει στο protothema.gr η κυρία Γραμματοπούλου.

Οι εθελόντριες κατάφεραν να απομακρύνουν με νόμιμο τρόπο το κουτάβι, ενημερώνοντας την αστυνομία ότι χρειάζεται άμεσα βοήθεια και το μετέφεραν στην κτηνιατρική κλινική Αγαθαγγελίδη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηνιάτρων, τα εγκαύματα στο άτυχο σκυλάκι προκλήθηκαν είτε από βραστό νερό, είτε από οξύ που του έριξαν στο σώμα του, όμως μετά την περίθαλψη που δέχθηκε δεν κινδυνεύει η ζωή του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου «Αδέσποτου Πλανήτη», μόλις διαπίστωσαν τις συνθήκες που ζουν τα άτυχα σκυλιά, προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία που ερευνά την υπόθεση και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Ωστόσο, θα χρειαστεί η βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος στον οποίο θα μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν τα υπόλοιπα ζώα που βρίσκονται στο παράπηγμα. «Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι δεν έχουμε βρει χώρο για να φιλοξενηθούν όλα τα ζώα. Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για την φιλοξενία των τεσσάρων ενηλίκων σκυλιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γραμματοπούλου.

protothema.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com