13.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 0:19
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Εγκαίνια γραφείων -Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

  • ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Αποσύνδεση της τιμής της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου. Θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής. Για τη δραστική μείωση τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο
κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, στο 6%.
  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
Για τους μισθωτούς: Αύξηση στον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ. Επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους – επαναφορά Για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ.Για τους μικρομεσαίους: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Ρύθμιση χρεών, διαγραφή μέρους βασικής  οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. Και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα
ένταξη στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.
Αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα, με έναν νέο που προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.
  • ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Κατάργηση των αντικοινωνικών νόμων Χατζηδάκη, που νομιμοποίησαν τα 12ωρα, την απλήρωτη εργασία, την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης. Επαναφορά των ρυθμίσεων για την αιτιολογημένη απόλυση, για το  οκτάωρο, για τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τη δήλωση των ωραρίων και των υπερωριών.Εφαρμόζουμε σταδιακά το 35άωρο χωρίς μείωση των αποδοχών.
Νέο ισχυρό ΕΣΥ – προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Προχωράμε στη πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Και επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας. Αναμορφώνουμε το μισθολόγιο του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών προβλέπουμε για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό. Διορισμοί 20.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών.
Καθιερώνουμε τη 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Διπλασιάζουμε σε βάθος τετραετίας τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, αλλά και τον αριθμό των μελών ΔΕΠ.Διαμορφώνουμε Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης. Για να πάψει αυτή η χώρα να έχει στο περιθώριο τα ΑΜΕΑ. Αυξάνουμε το αναπηρικό επίδομα κατά 20% για 172.000 συμπολίτες μας.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.
Σπάμε τον αποκλεισμό ΜMΕ και νοικοκυριών από τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Ανακατευθύνουμε μέρος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση Νοικοκυριών, Αγροτών, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ενεργειακών Κοινοτήτων ώστε να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν με μικρά έργα ΑΠΕ. (μοντέλο prosumer).
Υλοποιούμε ένα διευρυμένο πρόγραμμα Εξοικονομώ για Κατοικίες συνεχώς ανοιχτό για αιτήσεις που θα καλύπτει 100ντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Θεσπίζουμε ενισχυμένο πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενους – αγρότες
(Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις).
Χρηματοδοτούμε τους Δήμους για την εγκατάσταση ΑΠΕ με σκοπό την κάλυψη των καταναλώσεών τους αλλά και των ενεργειακών αναγκών των ευάλωτων δημοτών τους. Χρηματοδοτούμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια για υλοποίηση έργων ιδιοπαραγωγής ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας με στόχο τη δραστική μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία και στη μεταποίηση.
Αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τα εξαιρετικά επιτυχημένα χρηματοδοτικά προγράμματα Equifund και «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» που δημιούργησε η Κυβέρνησή μας για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή.
Την Εθνική Τράπεζα, με το ποσοστό του Δημοσίου στο 40%, τη μετατρέπουμε σε ισχυρό Δημόσιο Πυλώνα του τραπεζικού συστήματος.
  • ΠΕΜΠΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Έχουμε χρέος να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια ευνομούμενη,  σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και έχουμε σχέδιο. Στη Δικαιοσύνη: Αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη λειτουργία της
Δικαιοσύνης με ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.
 Αποκαθιστούμε τις μισθολογικές, φορολογικές αδικίες σε  όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.
 Ενισχύουμε τη στελέχωση, τις κτιριακές υποδομές και την επέκταση της «Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης».
 Κόβουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.
 Δίνουμε νέο προσανατολισμό στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
Με αύξηση των εισακτέων, αύξηση του απαιτούμενου χρόνου άσκησης της δικηγορίας και ενίσχυση της κοινωνικής εμπειρίας με υποχρεωτικές έρευνες και άσκηση σε κοινωνικές δομές.
Βάζουμε τέλος στην κακή νομοθέτηση Με μόνιμες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στελεχωμένες αποκλειστικά από εκπροσώπους θεσμών του νομικού κόσμου, των πανεπιστημίων και της
κοινωνίας.
Επαναφορά της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  • ΈΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
    Στηρίζουμε τη γυναίκα στην εργασία, εξασφαλίζουμε τη μητέρα Αναδιαμορφώνουμε το επίδομα παιδιού και το μεταφέρουμε αποκλειστικά στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού όχι μέχρι τα 18
    αλλά μέχρι τα 24 έτη του, ανεξαρτήτως σπουδών. Διαμορφώνουμε το επίδομα μητέρας στα 70 ευρώ στο πρώτο παιδί, άλλα 105 στο δεύτερο και 140 στο τρίτο.
    Εξισώνουμε την άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
    Θεσπίζουμε ειδική άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες.
    Φροντίζουμε το παιδί. Εξασφαλίζουμε την πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Ενίσχυση νέων ζευγαριών-
    στεγαστικό πρόγραμμα.
    Στεγάζουμε το αύριο ενισχύοντας τα νέα ζευγάρια Επιδοτούμε το ενοίκιο για 400.000 νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών: Διπλασιάζοντας το επίδομα από 70 ευρώ σε 140 ευρώ/μήνα για
    μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Από 140 ευρώ σε 280 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί. Και από 175 ευρώ σε 350 ευρώ/μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά.
    Δημιουργούμε τράπεζα στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με ισχυρά κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης και μείωσης φόρων, ώστε τα ακίνητα αυτά να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά έως μηδενικά ενοίκια.
    Μεταρρυθμίζουμε το πλαίσιο για τη κοινωνική ένταξη των μεταναστών.
    Η δημογραφική πρόκληση δε πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όσο αρνούμαστε να ενσωματώσουμε τους ανθρώπους που ζούνε δίπλα μας, τους χρειαζόμαστε στο καταμερισμό εργασίας, μετέχουν στην ελληνική παιδεία και στο κοινό γίγνεσθαι, αλλά εμείς κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε και δεν τους αναγνωρίζουμε.
    Ακολούθησαν ομιλίες από τους Βουλευτές Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραΐτη που κάλεσαν όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες σε πανστρατιά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
    Τόνισαν ότι η πολιτική του Μητσοτάκη οδηγεί σε κατάργηση της  δημοκρατίας ,αφού πρόκειται για ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η λεηλασία του δημοσίου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις σε ανθρώπους δικούς τους και του περιβάλλοντός τους, αναφέροντας τις περιπτώσεις των βουλευτών και των στελεχών της Ν.Δ. που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Αυτή η κυβέρνηση τόνισαν πρέπει να φύγει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί φτωχοποιεί την κοινωνία και βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
    Στην πολιτική εκδήλωση ήταν παρόντες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής:
    Κώστας Ταφλανίδης, Μίλτος Ζαμπάρας, Σοφία Λάγιου, Βασιλική  Δεσποτοπούλου, Μαρία Τριανταφύλλου (πρώην Βουλευτής), οι πολιτευτές Σταύρος Καραγκούνης και Σωτήρης Κοντονάσιος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γρηγόρης Θεοδωράκης,ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου Θεόδωρος Κασόλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Λύρος: ”Φέρομαι κατηγορούμενος για ένα έργο που το επικρότησαν και το απολαμβάνουν ΟΛΟΙ !”

Newsroom

Αγρίνιο: Νέα σύγχρονα φωτιστικά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι υδάτων σε παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com