8.9 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:06
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Ναύπακτος: Μουσική παράσταση «Ανατολής το χώμα και της θύμησης ο ανθός» από την ΠΔΕ – Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού ,Νικόλαος Κοροβέσης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας  και Λευκάδας και τον Δήμο Ναυπάκτου σας καλούν στο χώρο της Οικίας Μπότσαρη και στη μουσική παράσταση, «Ανατολής το χώμα και  της θύμησης ο ανθός», ένα αφιέρωμα  για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Τιμώντας τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσικό Σχήμα «Άτροπον» και μία αφηγήτρια, «πατούν» της Ανατολής το χώμα και «κρατούν» της θύμησης τον ανθό, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας πραγματικής ιστορίας ανθρώπων που βρέθηκαν από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη του ’22, πρόσφυγες στην περιοχή. Λόγια πλεγμένα με μουσικές και τραγούδια, θυμίαμα της μνήμης 100 χρόνια μετά…

Η παράσταση-αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του σημαντικού Επιστημονικού Συνεδρίου «Από τη Ναύπακτο στο Παρίσι (1571-2021): συνέχειες, ρήξεις, υπερβάσεις» που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή Καθολικού Πανεπιστημίου  Lille (Γαλλία), την Ευρωπαϊκή Σχολή κριτικής εγκληματολογίας (ECCE), την Ένωση για την έρευνα και τις εφαρμογές στην εθνοεγκληματολογία (ARPEC).

Συντελεστές της παράστασης  είναι: στη σκηνοθεσία και στο κείμενο η Ευσταθία Γρέντζελου, στη μουσική επιμέλεια, ο Γεώργιος Αθανασόπουλος  και τα μέλη του μουσικού σχήματος « Άτροπον » (Ευσταθία Γρέντζελου, ερμηνεία, φωνή Γεώργιος Αθανασόπουλος λύρα, φωνή , Σοφία Χατζοπούλου, κανονάκι,Χριστίνα Παπαλίτσα, τσέλο, Πάνος Καραγεώργος, ούτι, Μάκης Φεγγούλης, κρουστά). Στην αφήγηση και ερμηνεία  θα βρίσκεται, η Γεωργία Πούτα.

Συμμετέχει ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο, την Αργυρώ Κωνσταντάρα, ενώ στο σχεδιασμό της αφίσας βρίσκεται η Χριστίνα Μπλαχούρα και στη φωτογραφία, ο Αντώνιος Χαμαλέτσος. Υπεύθυνος ήχου και φωτός, ο Πάνος Αυγέρης και φωτισμού ο Κώστας Σύρρος.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ συνεχίζει τις γόνιμες πολιτιστικές συνεργασίες με βασικό γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες που συγκινούν, διδάσκουν και διαμορφώνουν το πνεύμα και την αισθητική των πολιτών.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Μουσειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Newsroom

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Newsroom

Αγρίνιο: Το Ορατόριο «Ω Γλυκύ μου Έαρ» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com