10.5 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:49
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Στο Κτίριο Χρυσόγελου η εικαστική έκθεση «Πορεία Ελευθερίας» της Άννας Φιλίνη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Άννας Φιλίνη με τίτλο «Πορεία ελευθερίας». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα  πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 19:00 μ.μ στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Η Άννα Φιλίνη είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε πέντε χρόνια στο Δυτικό Βερολίνο. Τα πρώτα μαθήματα σχεδίου έκανε με τη ζωγράφο Ελένη Ζογγολοπούλου. Στο Μιλάνο παρακολούθησε το ελεύθερο εργαστήριο γυμνού της Ακαδημίας της Μπρέρα. Έχει κάνει 21 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, σε διάφορες ελληνικές πόλεις και νησιά, στο Βερολίνο και στην Αλεξάνδρεια..

Τα ζωγραφικά έργα που θα εκτεθούν στις αίθουσες του  Κτιρίου Χρυσόγελου μιλούν για τη μνήμη και την ιστορία. Είναι εικόνες από αγώνες για την ελευθερία, αλλά και για τη δημιουργία και την τέχνη, την αγάπη και τον έρωτα. Είναι εικόνες μιας ατέρμονης πορείας ανθρώπινων προσπαθειών. Η εικαστική αυτή έκθεση συνοπτικά αποτελεί ένα μοναδικό εικαστικό «σχόλιο» στην αξία και στο ιδανικό της «ελευθερίας» που το αίτημά της παραμένει διαχρονικό και διατοπικό, πανανθρώπινο και ουσιωδώς αναγκαίο για την εξασφάλιση της ανύψωσης του πολιτισμικού «γίγνεσθαι».

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ επανέρχεται στο χώρο των εικαστικών με μια μοναδική έκθεση που στόχο έχει την επαφή  των πολιτών με την ιστορική μνήμη, την πνευματική και αισθητική καλλιέργειά τους μέσω ενός δίαυλου που συνδυάζει τη φαντασία, την ιστορία και το συναίσθημα.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 22 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου του 2022. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τριαντέικα Αγρινίου-“Βλάχικος γάμος”: Καρναβαλική εκδήλωση με φαγητό γλέντι και άφθονο κρασί

Newsroom

Χιλιάδες επισκέπτες γέλασαν και χόρεψαν στο Παναιτωλιώτικο Καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom

Παπαδάτες Μακρυνείας: Κέφι, διάθεση και Αναστασία Γιουσέφ στο καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com