12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:58
news1

Ο ασταμάτητος Παναθηναϊκός έφερε… Τούμπα τον ΠΑΟΚ με σούπερ Αϊτόρ και πηγαίνει «τρένο» για τίτλο!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με Ολιβέιρα, αλλά ο «καυτός» Αϊτόρ υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού (1-2), που έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, έκανε το 6Χ6 και πάει… καρφί για πρωτάθλημα!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός, έφερε… Τούμπα τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τον με 2-1 και ανατροπή, για την 6η αγωνιστική της Super League, έκανε το 6Χ6 και δείχνει ξεκάθαρα δείγματα ομάδας που «φωνάζει» ότι θέλει το πρωτάθλημα φέτος!

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν ούτε από τις απρόοπτες απουσίες των Παλάσιος και Βέρμπιτς, λίγο πριν τη σέντρα, αλλά ούτε και από το γκολ του Ολιβέιρα με το οποίο ο -καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο- «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 18’…

Αντιθέτως, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει δράση σε ένα ακόμα παιχνίδια πέναλτι στον «αγαπημένο» του αντίπαλο και την απόδοση όλων να ανεβαίνει κατακόρυφα, έφτασε αρχικά στην ισοφάριση στο 51’ και ακολούθως στην ανατροπή με το πέναλτι του Ισπανού εξτρέμ στο 73ο λεπτό!

Ο ΠΑΟΚ ατύχησε να χάσει τον σκόρερ του και να παίξει με σέντερ φορ τον Μπίσεσβαρ για αρκετό διάστημα, ενώ κέρδισε πέναλτι στο 90ο λεπτό το οποίο ορθώς ο ρέφερι Βάινμπεργκερ πήρε πίσω, με την σύμφωνη γνώμη του VAR, για να γνωρίσει την πρώτη του φετινή ήττα.

Ενώ ο Παναθηναϊκός όχι μόνο «έσπασε» το αρνητικό σερί των εννιά αγώνων στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα αποσπάστηκε και επτά πόντους από τον σημερινό του αντίπαλο, όπως και τον δεύτερο -πλέον- Ολυμπιακό.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΠΑΟΚ «κατέβηκε» έχοντας τις… αναμενόμενες επιλογές και ως σχηματισμό το 4-2-3-1. Τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Βιεϊρίνια στην ευθεία στην άμυνα. Κούρτιτς και Ντάντας ήταν στον άξονα, με τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ στα άκρα και τον Αουγκούστο πίσω από τον Ολιβέιρα ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε έχοντας δύο απώλειες της τελευταίας στιγμής, σύστημα 4-3-3, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάμαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Μπερνάρ, Σπόραρ και Αϊτόρ αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά, ειδικά τον Ρούμπεν, αλλά δεν μπόρεσε να κλέψει μπάλες και να γίνει απειλητικός.

Με τον Παναθηναϊκό να τον… μιμείται, ως προς το πρέσινγκ του Κουρμπέλη στον Ντάντας, και να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα αλλά χωρίς να κάνει πατήσει στην αντίπαλη περιοχή ούτε κι αυτός.

Όλα αυτά έως το 12’, όταν ο Τσέριν είδε την κίνηση του Αϊτόρ στην πλάτη του Ίνγκασον, του έβγαλε ωραία πάσα, ο Ισπανός εξτρέμ των «πράσινων» μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε διαγώνια, για να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Κοτάρσκι!

Οι γηπεδούχοι στόχευσαν στην «πειραματική» δεξιά πλευρά του αντιπάλου τους με Σάντσες-Μπερνάρ και «απάντησαν» με δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό και… ένα γκολ, στην δεύτερη εξ αυτών.

Καθώς ο Ολιβέιρα αστόχησε σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή στο 17’ από γέμισμα του Λύρατζη, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση δεν λάθεψε… Με τον ωραίο συνδυασμό των παικτών του ΠΑΟΚ από την αριστερή πλευρά, τον Αουγκούστο να περνάει τη μπάλα με «τακουνάκι» κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ στον Πορτογάλο στράικερ, που άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ!

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, ανεβάζοντας σταδιακά πολύ ψηλά το ποσοστό του, ενώ παράλληλα διατήρησε την αμυντική του συνοχή με… ευκολία και συνεχίζοντας να παίζει κυρίως από τα αριστερά προσπάθησε να βρει ένα δεύτερο γκολ.

Βλέποντάς τα όλα αυτά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε οδηγία λίγο μετά το ημίωρο στους Μπερνάρ και Αϊτόρ να αλλάξουν πλευρές, για να παίξουν με «ανάποδα» πόδια στις δύο πτέρυγες, ανακατεύοντας την τράπουλα, ενώ αργότερα τους επανάφερε στις θέσεις τους.

Από το πρέσινγκ του Κουρμπέλη ψηλά στο 37ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Σπόραρ, ο οποίος ωστόσο επέλεξε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αντί να πασάρει δεξιά στον επερχόμενο Αϊτόρ, για να μπλοκάρει ο Κοτάρσκι…

Με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει την τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου, από εκτέλεση φάουλ του Ντάντας και τον Κούρτιτς να προλαβαίνει τον Σένκεφελντ στον αέρα, αλλά τη γυριστή κεφαλιά του να περνάει άουτ!

Παρότι δεν υπήρξαν αλλαγές στην ανάπαυλα, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και προσπάθησαν να πιάσουν την αντίπαλη άμυνα στον… ύπνο.

Το κατάφεραν νωρίς-νωρίς, μόλις στο 51ο λεπτό, με τον Ρούμπεν να βλέπει την κίνηση του Αϊτόρ κάτω από τη σέντρα και βγάζει με 30άρα μπαλιά τετ α τετ τον Ισπανό άσο, ο οποίος πέρασε και τον Κοτάρσκι και ισοφάρισε!

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Παράλληλα, εκτός από το γκολ της ισοφάρισης οι «ασπρόμαυροι» είδαν και τον Ολιβέιρα να αποχωρεί τραυματίας στο 57’, για να παίξουν στο υπόλοιπο του ματς με τον Μπίσεσβαρ στην κορυφή της επίθεσης.

Παρόλα αυτά και κόντρα στην ροή του αγώνα, θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 63ο λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς έσπρωξε τον Σένκεφελντ, με τον Βάινμπεργκερ να μην καταλογίζει φάουλ, γύρισε στο πέναλτι στον Αουγκούστο, αλλά ο Ολλανδός πλάσαρε άουτ…

Ο Παναθηναϊκός κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητά του στην επανάληψη λίγα λεπτά μετά. Καθώς ο Κοτάρσκι ανέτρεψε τον Σπόραρ, στο 69’, το πέναλτι καταλογίστηκε από πλευράς Βάινμπεργκερ με τη χρήση VAR και ο… σεληνιασμένος Αϊτόρ νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, σκοράροντας από την άσπρη βούλα για το 1-2 στο 73ο λεπτό!

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Κούρτιτς (86′ Γκορντεζιάνι), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

Έμειναν στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Κάργας, Σβαμπ, Κουαλιάτα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ, Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης, Τσόκαϊ, Πούγγουρας, Τρουιγιέ και Καμπετσής.

Διαιτητής: Βάινμπεργκερ (Αυστρία).

Βοηθοί: Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Τέλεκ (Αυστρία).

Τέταρτος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).

VAR: Σούτενγκρουμπερ (Βουλγαρία).

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου).

 

ΠΗΓΗQsport-fm.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com