7.4 C
Θέρμον
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, 10:45
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Γιόρτασαν τον Τρύγο και το Κρασί στο Πετροχώρι Θέρμου! (ΦΩΤΟ)

Η 1η Γιορτή Τρύγου και Οίνου είναι γεγονός!

Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε χθες, Σάββατο 1 Οκτωβρίου από το Σύλλογο Πετροχωριτών Τριχωνίδας και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θέρμου στο Πετροχώρι.

Από νωρίς μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού και ύστερα όλοι μαζί πήγαν στο αμπέλι για Τρύγο.

Ακολούθησε το πάτημα των σταφυλιών με το παραδοσιακό πατητήρι,  δίπλα στο οποίο ήταν παρατεταγμένα τα καφάσια με τα σταφύλια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πετροχωριτών κ. Νίκος Αγρέβης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον κ. Γιώργο Σαγώνα με θέμα την Αμπελουργία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου κ. Θεόδωρος Κασόλας.

Ξεχωριστή νότα στη Γιορτή ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου. Μετά την εμφάνιση ακολούθησε γλέντι με λαϊκό-δημοτική ορχήστρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο π. Δημήτριος Γιολδάσης, ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κ. Αθανάσιος Βαλλής και κ. Κωνσταντίνος Κότσαλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αριστείδης Κατσαρός , κ. Δημήτριος Δάλλας και κ. Αντώνιος Πριόνας,ο Πρόεδρος  της Κοινότητας Θέρμου κ. Αλέξανδρος Σιαδήμας, ο Πρόεδρος  της Κοινότητας Πετροχωρίου κ. Ιωάννης Συρακούλας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Πρόεδροι Φορέων  και Συλλόγων, καθώς επίσης αρκετοί ντόπιοι και επισκέπτες.

Από το Σύλλογο Πετροχωριτών προσφέρθηκαν κρασί και παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν γυναίκες του χωριού.

 

  

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαδάτες Μακρυνείας: Κέφι, διάθεση και Αναστασία Γιουσέφ στο καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom

Θέρμο: Το Έθιμο των Μασκαράδων τηρήθηκε με χαρά για τις Απόκριες του 2024

Newsroom

Ο Εσπερινός του Αγίου Αλεξίου στα Κλεισορρεύματα Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com