10.5 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:19
news1

Σύσκεψη εργασίας του Λ. Δημητρογιάννη με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δ. Παναγιωτόπουλο

Σύσκεψη εργασίας με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διονύσιο Παναγιωτόπουλο, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Τη σύσκεψη απασχόλησε εύρος θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ζητήματα που εμπλέκονται και οι δύο φορείς. Μεταξύ αυτών:

  • Η εύρεση τρόπων επίσπευσης των χρονοβόρων διαδικασιών για αδειοδοτήσεις δραστηριοτήτων
  • Ο καλύτερος συντονισμός για τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και την προστασία των οικοσυστημάτων
  • Η δυνατότητα συνεργασίας στο άμεσο μέλλον για δράσεις δασικής πολιτικής και διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης, ενημέρωσε  για  διαπιστωμένες από τους πολίτες δυσλειτουργίες που εμφανίζονται σε δασικές υπηρεσίες, παρόλο που οι τελευταίες υπάγονται πλέον στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν παρέλειψε επίσης,  να επαναλάβει την πάγια εναντίωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη λειτουργία αιολικών έργων χωρίς αλλαγή του χωροταξικού των ΑΠΕ.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία των δράσεων που εμπλέκονται και οι δύο φορείς, που πραγματοποιούνται μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ουσιαστική σύσκεψη που είχαμε, καθώς και για την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει έως τώρα. Πάγια θέση μου είναι ότι σε ένα κατακερματισμένο από αρμοδιότητες ελληνικό κράτος, απαιτούνται ισχυρές και στοχευμένες διαδικασίες διακυβέρνησης, καθώς και ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ των θεσμικών φορέων. Η διαρκής προβολή των θέσεων και αιτημάτων της αυτοδιοίκησης προς την πολιτεία διασφαλίζει τη φωνή και θέληση των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο κ. Δημητρογιάννης

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com