10.5 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:07
news1

Σπάρταθλον: Έστειλαν τον Ζησιμόπουλο σε λάθος δρόμο

Με μια γκάφα ολκής των διοργανωτών άρχισε το 40ό Σπάραταθλον, με τον Φώτη Ζησιμόπουλο από λάθος να βγαίνει εκτός διαδρομής στο ύψος της Ελευσίνας και έπειτα από επτά περίπου χλμ. κι έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο μισής ώρας να επιστρέφει στην κανονική διαδρομή.

Με ένα τραγικό λάθος άρχισε το 40ό Σπάρταθλον το πρωί της Παρασκευής (06:45). Συγκεκριμένα, έπειτα από λάθος των διοργανωτών και έλλειψη σήμανσης, ο περσινός νικητής Φώτης Ζησιμόπουλος πήρε λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα να τρέξει επτά περίπου χλμ. μέχρι οι διοργανωτές να καταλάβουν την γκάφα τους, ο αθλητής να επιστρέψει πίσω και να μπει στην κανονική διαδρομή.

Το λάθος έγινε λίγο μετά την είσοδο στην Ελευσίνα, στο 20ό χλμ. του αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο και το πέρασμα στο 4ο σημείο ελέγχου (check point) o Αγρινιώτης δρομέας ήταν στη 2η θέση, σε απόσταση 2 λεπτών από τον Ιάπωνα, Τόρου Σομίγια.

Μετά το λάθος των διοργανωτών ο 40χρονος δρομέας βρέθηκε στη 12η θέση, στο 11ο σημείο ελέγχου (42,2 χλμ.) ήταν 32 λεπτά πίσω από τον Ιάπωνα.

Προοδευτικά ο Ζησιμόπουλος άρχισε να καλύπτει θέσεις. Στο 14ο check point (51,2 χλμ). ήταν στην 5η θέση, 27 λεπτά πίσω από τον Σομίγια και στο 18ο σημείο ελέγχου (60,9 χλμ.) στους Αγίους Θεοδώρους παρέμενε στην ίδια θέση και στην ίδια χρονική απόσταση από τον πρωτοπόρο.

O Ζησιμόπουλος λίγο μετά το πέρασμα του Ισθμού της Κορίνθου και το 80ό χλμ. βρισκόταν στην 4η θέση, σε απόστηση 4χλμ. από τον πρωτοπόρο Τόμου Σομίγια.

Έχασε το δρόμο και ο Ούγγρος Τίμπορ Έρος

Εκτός διαδρομής βρέθηκε και ο Ούγγρος, Τίμπορ Έρος, που είναι στη 2η θέση της κατάταξης. Σύμφωνα με το GPS Tracking ο Μαγυάρος λίγο πριν από το πέρασμα του Ισθμού της Κορίνθου, βρέθηκε να μην τρέχει κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, αλλά σε δρόμο δίπλα στη νέα εθνική οδό. Για καλή του τύχη δεν χρειάστηκε να επιστρέψει πίσω, αλλά λίγο μετά να βρεθεί ξανά στο σωστό δρόμο.

Το Σπάρταθλον ξεκίνησε στις 06:45 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και οι 388 δρομείς καλούνται να τρέξουν τα 245 χλμ. μέχρι το σημείο τερματισμού στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

 

gazzetta.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com