12.7 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:22
news1

Ζάχος Χατζηφωτίου: Ο θυελλώδης έρωτας με την Τζένη Καρέζη – Αυτός ήταν ο λόγος που χώρισαν

Θλίψη στην κοσμική Αθήνα προκαλεί η είδηση πως ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Κάτι που λίγοι θυμούνται είναι πως ο γνωστός δημοσιογράφος υπήρξε παντρεμένος με την Τζένη Καρέζη το 1962, με τον γάμο τους να αποτελεί το απόλυτο κοσμικό γεγονός της εποχής. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί λίγους μήνες νωρίτερα, στο Λονδίνο.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ζούσε τότε στο Παρίσι και είχε βρεθεί στη βρετανική πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η λαμπερή πρωταγωνίστρια ταξίδεψε εκεί για λόγους «καλλιτεχνικής ενημερώσεως», όπως έγραφε το ρεπορτάζ της εποχής. Η ίδια είχε περιγράψει τη γνωριμία τους, σε συνέντευξή της, αμέσως μετά τον γάμο. «Μου τον σύστησαν σε ένα ελληνικό σπίτι. «Χαίρω πολύ» είπαμε και οι δύο. Ξανασυναντηθήκαμε λίγο μετά, την Πρωτοχρονιά, εδώ στην Αθήνα, που ο Ζάχος ήρθε για διακοπές. Ξαναχαρήκαμε πολύ. Και ένα μήνα αργότερα, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη».

«Η Τζένη Καρέζη με χώρισε από την πριγκίπισσα, την Ιρέν. Λύσσαξε… Έπαιρνε κάθε Δευτέρα το αεροπλάνο που δεν είχε θέατρο και ερχόταν σε μένα για μια νύχτα για να το μάθει η πριγκίπισσα. Δεν ήθελα καθόλου να παντρευτώ την Τζένη Καρέζη, γιατί δεν ήθελα να έχω σχέση με τις Ελληνίδες ηθοποιούς. Ούτε με αυτήν ούτε με την άλλη (σ.σ. Αλίκη Βουγιουκλάκη). Μόλις παντρεύτηκα την Καρέζη, έλεγε “θα της τον φάω, θα της τον φάω“. Γυναικείες δουλειές της συμφοράς» είχε εξομολογηθεί στο Happy Day.

Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά. Ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο ανάμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων, χόρεψε εκπληκτικά ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση. «Το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου και η Τζένη Καρέζη χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα, όμως οι δυο τους παρέμεναν πάντα δυο καλοί φίλοι. Πριν δύο χρόνια περίπου, ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα ΘΕΜΑ τον λόγο που είχαν χωρίσει.

«Με την Τζένη Καρέζη νομίζω ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Άλλη η Τζένη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και άλλη στο σπίτι. Υποδειγματική σύζυγος, μαγείρευε. Με την Τζένη χωρίσαμε επειδή σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Άλλο το δικό της ωράριο, αλλιώτικο το δικό μου. Όταν εγώ ερχόμουν στο σπίτι να κοιμηθώ, εκείνη σηκωνόταν να πάει σε πρωινό κινηματογραφικό γύρισμα. Μέναμε στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν βρισκόμασταν. Μόνο στον διάδρομο βρισκόμασταν».

 

 

tlife.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com