8.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, 2:51
Αγροτικά ΝέαΔυτική Ελλάδα

Διαπεριφερειακή συνεργασία και αγροτικά ζητήματα στις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου, σε Ελασσόνα και Λαμία

Συναντήσεις  με στόχο  την διαπεριφερειακή συνεργασία και την προώθηση θεμάτων που απασχολούν  τον πρωτογενή τομέα  της Περιφέρειας  είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην πανελλήνια  γιορτή «Φέτα και  Γαστρονομία» στην Ελασσόνα  και στην γενική  έκθεση  “Lamia Expo 2022” όπου κυριάρχησε ο πρωτογενής τομέας. Το ενδιαφέρον των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη  εστιάστηκε στις  κυβερνητικές προθέσεις για τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση.

Στην συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά στο περιθώριο της εκθέσεως  στην Ελασσόνα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κτηνοτρόφοι όπου εκτός από τις δεσμεύσεις για αύξηση του ποσού ενίσχυσης(ξεπερνά  τελικά τα 90 εκατ. ευρώ το ποσό που θα δοθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής) επεσήμανε ότι  εξετάζεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών.

Εξίσου ουσιαστικές ήταν και  οι επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Νίκο Παυλονάσιο για θέματα που έχουν να κάνουν με τις πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων μέσα στον  Οκτώβριο και την εκπαίδευση- κατάρτιση  νεοεισερχόμενων στο αγροτικό επάγγελμα.

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Newsroom

Ν. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη αποζημίωσης των κτηνοτρόφων από τις επιθέσεις των λύκων

Newsroom

Συνεργασία του EuropeDirect με τα μέλη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus ΚΑ2 Youth2EU»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com