11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:39
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε το πόνημα του Χαράλαμπου Καραπάνου με τίτλο: ”Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο ταραχώδη κόσμο”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αγρίνιο εκδήλωση παρουσίασης του πονήματος του Χαραλάμπους Καραπάνου με θέμα: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο ταραχώδη κόσμο» το οποίο διανέμεται δωρεάν.

Στόχος του μελετήματος η πρόκληση ενδιαφέροντος και επικοινωνία ενός θέματος κύριου και καίριου για το σύγχρονο άνθρωπο που πορεύεται αντιμετωπίζοντας ποικίλες προκλήσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα, σε ένα κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία την ίδια στιγμή που τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η ισότητα, η εκπαίδευση, το δικαίωμα στο περιβάλλον, η ελευθερία και τελικά η υπέρτατη αξία της ζωής, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία ως πρόγευση της βασιλείας του Θεού αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον της ανθρωπότητας παίζοντας έναν καθοριστικής σημασίας ρόλο και για την επίγειο πορεία του ανθρώπου μη παραμένοντας στατική και αμέτοχη στις εξελίξεις.

Ομιλητές ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Δρ. π. Χριστόφορος Χρόνης, Διδάσκων της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αλέξιος Αντωνίου LLM Διεθνούς Δικαίου ενώ, παρέμβαση έκαναν με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Δρ. Χρυσόστομος Σαββάτος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Δρ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας, κ. Δρ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο κ. Δημήτριος Παπανδρέου, Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Εντύπωση προκάλεσαν τόσο οι ομιλίες των με φυσική παρουσία ομιλητών, που αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διαφύλαξης του κεκτημένου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σπουδαιότητας του ρόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και η συμμετοχή και παρέμβαση λαμπρών ακαδημαϊκών και προσωπικοτήτων με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας Πανοσιολογιώτατος π. Σιλουανός Ψιλιάς, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Δημήτριος Μπαλαμπάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Κορδολαίμης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου κ. Πέτρος Δούκας, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών και πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου κ. Ανδρέας Μπρέσιακας, ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιος Σαρδέλης, ο πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Κοταντάκης, πλήθος Δικηγόρων και Θεολόγων.

Συντόνισε η κα Δήμητρα Μυζήθρα  Καθηγήτρια Β\θμιας Med.

Το ThermoNews.gr εύχεται να είναι καλοτάξιδο το νέο βιβλίο και στον συγγραφέα δύναμη και διάθεση για συνέχιση της δημιουργικής του διαδρομής!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Τριαντέικα Αγρινίου-“Βλάχικος γάμος”: Καρναβαλική εκδήλωση με φαγητό γλέντι και άφθονο κρασί

Newsroom

Χιλιάδες επισκέπτες γέλασαν και χόρεψαν στο Παναιτωλιώτικο Καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom

Παπαδάτες Μακρυνείας: Κέφι, διάθεση και Αναστασία Γιουσέφ στο καρναβάλι (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com