11.2 C
Θέρμον
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:05
news1

Σταϊκούρας: Δεν είναι προτεραιότητα το Fuel Pass 3 – Τη Δευτέρα η καταβολή του Power Pass

Στις νέες οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και στο ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Mega, κλείνοντας ουσιαστικά.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει εξαντλήθηκε με τα σημερινά δεδομένα, στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Είπε πως χθες νομοθετήθηκαν τρία μέτρα, ένα εκ των οποίων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το μέτρο αυτό κόστισε στον δημοσιονομικό χώρο 1,1 δισ. ευρώ.

«Αυτό το μέτρο αφορά 500.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 1,2 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε. Ανέφερε επίσης πως η ΝΔ έχει κοστολογήσει το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ και κοστίζει 23,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σημείωσε πως το μέτρο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης δεν υπήρχε στο πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ αν και το ψήφισε στη Βουλή.

«Αντιλαμβάνεστε συνεπώς πόσο ανεδαφικό και μη κοστολογημένο είναι το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα η καταβολή του Power Pass για τον μήνα Ιούνιο

Τη Δευτέρα καταβάλλονται στους δικαιούχους τα τελευταία χρήματα του power pass για τον μήνα Ιούνιο.

Πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε, αφού είχε ήδη καταβληθεί η αποζημίωση για το εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου. Τότε, αρκετοί καταναλωτές είχαν επισημάνει ότι είχαν έρθει εκκαθαριστικοί λογαριασμοί τον Ιούνιο και ήταν άδικο για μερικές ημέρες να χάσουν την αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το οικονομικό επιτελείο είχε δεχθεί να τροποποιήσει τη διάταξη, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να προλάβουν να καταβληθούν τα χρήματα.

Τώρα με μια μικρή καθυστέρηση θα πιστωθεί τη Δευτέρα 26/9, αυτό το υπόλοιπο από το power pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, «ο λόγος που καθυστερήσαμε, ήταν γιατί ένας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας δεν είχε δώσει ακόμη στο σύστημα όλα τα στοιχεία».

 

cnn.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com