16.9 C
Θέρμον
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 7:13
news1

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, HerminePoppeller, υποδέχτηκαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα, η κ. Poppeller, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και ο θερινός τουρισμός, υπογράμμισε τις ισχυρές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως και θεματικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπως και με άλλους φορείς για την ανάπτυξη του περιηγητικού, αθλητικού και ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας από την Αυστρία. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα πτήσεων από την Αυστρία προς τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παρουσίασαν στην κ. Poppellerτο παραγωγικό προφίλ της περιοχής, καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες εξωστρέφειας και συνεργασιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο την «Ολυμπιακή Γη» και το σύνολο των δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και των μεταφορών, της έρευνας και καινοτομίας, της πρωτογενούς παραγωγής, κλπ.

Την κ. Poppellerσυνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα Ανδρέας Γεωργόπουλος.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com