15.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 13:56
news1

Αχαΐα: Βρήκαν και δεύτερο εργαστήριο με ρούχα «μαϊμού»!

Έχουν πληθύνει οι… «μαϊμούδες» στην Αχαΐα, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε δυο 24ωρα και δεύτερο εργαστήριο στο οποίο εντυπώνονταν σήματα γνωστών εταιρειών σε ευτελή ρούχα, αυτή τη φορά σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου πέρασαν χειροπέδες σε έναν Έλληνα και αναζητούν άλλους δυο που έχουν ταυτοποιηθεί!

Η έφοδος των αστυνομικών της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε μια αποθήκη στην Κάτω Αχαΐα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης πληροφοριών και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον δράστη τη στιγμή που αποτύπωνε σε ενδύματα χωρίς επωνυμία σήματα επώνυμων εταιρειών, με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής πρέσας. Στην αποθήκη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 266 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών, 374 ενδύματα στα οποία ο δράστης θα εντύπωνε τα σήματα, μια ηλεκτρική πρέσα και εννέα δέματα με είδη ρουχισμού στα οποία είχαν εντυπωθεί επωνυμίες εταιρειών.

Ακόμη, κατέσχεσαν 278 αποκόμματα δελτίων ταχυμεταφοράς που δείχνουν πού διοχετευόταν το «μαϊμού» εμπόρευμα, οι παραλήπτες του οποίου αναζητούνται. Ο δράστης, σε βάρος του οποίου και των συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις των νόμων για τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης είχαν συλληφθεί τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός σε ένα εργαστήριο στην Πάτρα, την στιγμή που εκφόρτωναν απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα. Στο χώρο του εργαστηρίου και στα οχήματα, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει 30.000 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών, 2.387 απομιμητικά ενδύματα με σήματα επώνυμων εταιρειών, 1.368 ενδύματα χωρίς σήματα, έναν «φούρνο» εκτύπωσης, τρεις ηλεκτρικές πρέσες, μια ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας, μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και έναν εκτυπωτή. Το ύψος της ζημίας των εταιρειών, αν τα είδη αυτά διατίθεντο στο εμπόριο, θα ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους.

 

 

protothema.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom

Πάτρα: Πέθανε 41χρονος αστυνομικός σε διαδικτυακή συζήτηση μέσα στο σπίτι του

Newsroom

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com