16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:58
news1

Ρόδος: ”Προμελετημένη η δολοφονία” λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του εργολάβου

Όπως υποστήριξε ο λόγος της δολοφονίας ήταν το χρέος που είχε ο ξενοδόχος στον εργολάβο.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου από το φριχτό έγκλημα που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, με θύμα έναν 46χρονο επιχειρηματία.

Όπως αποδείχθηκε δράστες της δολοφονίας ήταν δύο άτομα -πατέρας και γιος, 53 και 20 ετών αντίστοιχα- σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 53χρονος ξενοδόχος χρωστούσε χρήματα στον 46χρονο εργολάβο και είχαν προκαθορισμένο ραντεβού για να τον εξοφλήσουν.

Ωστόσο, υπήρξε διαπληκτισμός με αποτέλεσμα ο 46χρονος να χάσει τη ζωή του. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες μετέφεραν το όχημα του θύματος σε αγροτική περιοχή και τη σωρό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα.

Προμελετημένο έγκλημα

Μιλώντας για το συμβάν ο δικηγόρος της οικογένειας του 46χρονου επιχειρηματία υποστήριξε ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.

«Τελικά, από ό, τι φαίνεται χθες το βράδυ ομολόγησε ο δράστης, οι δράστες μάλλον, γιατί ήταν πατέρας και γιος… απ’ ό, τι φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το φρικτό έγκλημα. Ο λόγος είναι πραγματικά ταπεινός… εις εκ των δραστών όφειλε, 100.000 ευρώ στον δολοφονηθέντα… από κοινού του έφεραν χτυπήματα στο κεφάλι…» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Μηνάς Τσέρκης.

«Οι πληροφορίες μου επίσης λένε, γιατί επαναλαμβάνω επίσημα δεν μπορώ να το πω ακόμα, γιατί δεν έχουμε πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, ότι χρησιμοποιήθηκε και κάποιο σπρέι αναισθησίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι μιλάμε για ένα έγκλημα σίγουρα προμελετημένο» συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο κ. Τσέρκης.

«Εμείς αναμένουμε πότε θα κατέβει η δικογραφία στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσουμε την παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας για την σύζυγο, τον αδερφό, τα τρία ανήλικα τέκνα του και την μητέρα του, η οποία και αυτή αντιλαμβάνεστε πως βιώνουν όλοι τους αυτό το τραγικό συμβάν» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Βαριές διώξεις

Πατέρας και γιος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, προσήχθησαν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ. Άκη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, ενώπιον της εισαγγελέως όπου και τους έγιναν γνωστές οι «βαριές» διώξεις που τους βαραίνουν.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην ανάκριση από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτηση τους.

Από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ασκήθηκε εις βάρος των δύο κατηγορουμένων ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

 

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com