13.6 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 23:01
news1

Πέτρος Φιλιππίδης: Θύματα της δύναμής του, θύτης του φόβου τους

«Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα, θα σε καταστρέψω».

Αυτή τη φράση φέρεται να είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης σε μία από τις τρεις νεαρές συναδέλφους του που φέρεται να ήταν ένα από τα θύματά του, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε η ίδια καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου ο ηθοποιός και θιασάρχης δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Κοινός παρονομαστής στις καταθέσεις των τριών μηνυτριών, δύο εκ των οποίων εξετάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, ήταν ο φόβος τους για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη δύναμη που αυτός διέθετε στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή την οποία θα μπορούσε να ασκήσει σε βάρος τους και να βρεθούν από την αρχή κιόλας της καριέρας τους στο θεατρικό… περιθώριο.

Άλλωστε κατά τα λεγόμενά τους και ο ίδιος τους τόνιζε την ύπαρξη αυτής της δύναμης, ώστε να τις εξαναγκάσει, όπως ισχυρίζονται, να ενδώσουν στις σεξουαλικές του ορέξεις. Εκείνες, δηλαδή, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ήταν θύματα της δύναμης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος, όπως προκύπτει από τις περιγραφές τους, ήταν ταυτόχρονα θύτης του φόβου τον οποίο αισθάνονταν. Ένας φόβος που είχε να κάνει με την επιβίωσή τους, καθώς πίστευαν ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά στο ελληνικό θέατρο γενικώς και όχι μόνο τις παραστάσεις που ανέβαζε ο κατηγορούμενος.

Ήξερε τον φόβο τους και τον ενίσχυε επικαλούμενος την δύναμή του

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από απόσπασμα της κατάθεσης μίας από τις καταγγέλλουσες, η οποία υποστηρίζει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο Θέατρο «Μουσούρη».

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του, ο κατηγορούμενος της ματαίωνε δουλείες τις οποίες έκλεινε. Αυτό είχε καταλάβει και το συμπέρασμά της επιβεβαιώθηκε, όπως είπε, ένα χρόνο αργότερα από την απόπειρα βιασμού, όταν ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης της τηλεφώνησε και της είπε: «Είδες; Παρακολουθώ τι κάνεις… αν αλλάξεις γνώμη…».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως το τηλεφώνημα του Π. Φιλιππίδη έγινε ενώ η ίδια βρισκόταν σε καφετέρια. Αφού λοιπόν έκλεισε το τηλέφωνο και επέστρεψε στο τραπέζι της καφετέριας, όπου καθόταν με ένα συνάδελφό της εκείνος κατάλαβε ότι ήταν ταραγμένη και την ρώτησε τι συνέβη της ξέφυγε ένα: «είναι πολύ μ***** ο Πετρος». Μετά εξιστόρησε, όπως ανέφερε, στον συνάδελφό της τι είχε συμβεί.

Τα λεγόμενα της συγκεκριμένης καταγγέλλουσας επιβεβαιώθηκαν έως ένα βαθμό από την κατάθεση συναδέλφου και φίλης της στην οποία εξομολογήθηκε τι έκανε σε βάρος της ο Π. Φιλιππίδης, εξορκίζοντάς ,την παράλληλα. να μην το πει πουθενά.

Η φίλη του φερόμενου ως θύματος κατέθεσε χθες Πέμπτη στο ΜΟΔ της Αθήνας και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι την ημέρα που η συνάδελφός της της περιέγραψε πως έγινε η απόπειρα βιασμού της μονολογούσε λέγοντας : «καταστράφηκα, δεν θα βρω ποτέ δουλειά».

Πρόεδρος: Της είπατε να το καταγγείλει;

Μάρτυρας: Ντρέπομαι αλλά δεν το σκέφτηκα . Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη…που δεν το σκέφτηκα. Η φίλη μου κλείστηκε πολύ στον εαυτό της, ούτε στον σύντροφο της δεν το είπε».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας υποστήριξε πως το κινητό της φίλης της χτύπησε την ώρα που της περιέγραφε όλα όσα συνέβησαν στο καμαρίνι. «Τότε χτύπησε το κινητό της και ήρθε ένα μήνυμα πολύ αισχρό, χυδαίο από τον κ. Φιλιππίδη, είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις» . Αυτό έγραφε το μήνυμα, όπως εξήγησε, και υπογράμμισε πως «τότε επιβεβαιώθηκαν τα πάντα».

Όσο είναι έξω από το… χορό δεν καταλαβαίνουν τον φόβο

Ανάλογες ήταν και οι καταθέσεις των άλλων δύο γυναικών που υποστηρίζουν ότι ο Π. Φιλιππίδης τους επιτέθηκε διαπράττοντας το έγκλημα του βιασμού τη μία φορά τετελεσμένου και στη δεύτερη σε απόπειρα. Και οι δύο μίλησαν για τον φόβο τους για την δύναμη του Φιλιππίδη. Όπως ισχυρίστηκαν ήταν μία δύναμη που μπορούσε να τις…. εξαφανίσει καλλιτεχνικά πριν ακόμα αρχίσουν την πορεία τους στο θέατρο.

Η ύπαρξη αυτού του φόβου επιβεβαιώθηκε και από μάρτυρες φίλους και συναδέλφους τους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι γυναίκες τους παρακάλεσαν να μην πουν τίποτα σε κανένα.

Ένας εξ αυτών, που ήταν και πρώην σύντροφος μιας από τις καταγγέλλουσες, αλλά δεν ήταν ηθοποιός, είπε πως η γυναίκα του αποκάλυψε όσα είχαν συμβεί δύο χρόνια μετά και αφού είχαν χωρίσει.

Σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν είχε συμβεί, ο μάρτυρας ανέφερε ότι της πρότεινε να πάει στις Αρχές, όμως η ίδια φοβόταν.

Υπεράσπιση: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

Υπεράσπιση: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατωρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα...

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com