16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:07
news1

Αίγινα: Το σπίτι του μαρτυρίου και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό φονικό

Στην Ελλάδα αναμένεται να εκδοθεί ο δράστης της διπλής δολοφονίας στην Αίγινα που είχε σοκάρει όλη τη χώρα το 2015, ο οποίος συνελήφθη στα Μάλτα.

Η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο κακοποιό, με τις Αρχές της Μάλτας να προχωρούν στη σύλληψή τους, αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA, από τα οποία ταυτοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε μπει στο σπίτι της 70χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα, ξυλοκόπησε την άτυχη γυναίκα και τον ανιψιό της μέχρι λιποθυμίας και αφού τους λήστεψε, τους έκαψε ζωντανούς.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, η λεία του ήταν περίπου 800.000 ευρώ.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό φονικό

Σύμφωνα με τις Αρχές το 2015, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο των αδίστακτων δολοφόνων ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν από τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της ύψους 800.000 ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι οι δράστες κατάφεραν το σκοπό τους να βρουν και να αρπάξουν τα χρήματα. Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό.

Ο νομικός εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, ανέφερε πως η οικογένεια ξεκίνησε δικές της έρευνες, ορίζοντας ειδικούς επιστήμονες ώστε να φωτιστεί η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι.

«Έχω εντολή από την οικογένεια να φτάσουμε μέχρι τέλους. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις από τις Αρχές, οι οποίες έχουν επισημανθεί με αναφορά μας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στην αρμόδια υπουργό και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι τρομερό αυτό που συνέβη και παρ’ ολίγο θα ήταν θύμα και η εντολέας μου, γιατί είχε προγραμματίσει με την μικρή της κόρη να επισκεφθεί τα θύματα. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν τίθεται θέμα ληστείας. Οι δράστες έψαχναν έγγραφα που ενοχοποιούσαν συγκεκριμένο άτομο. Αυτοψία στον χώρο δεν έγινε, προσωπικά απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, ζήτησα φωτογραφίες και μου απάντησαν ότι ισχύει το απόρρητο της προανάκρισης. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα μετά από τρία χρόνια» έλεγε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαλυνάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου. Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου. Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα. Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο. Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν. Πιστεύεται πως το αίμα αυτό ανήκει σε έναν από τους δράστες που τραυματίστηκε όταν έσπασε το τζάμι. Στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κάποιο μπιτόνι εύφλεκτου υλικού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει παπλώματα και κουρτίνες πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα, τους έβαλαν φωτιά κι από πάνω τοποθέτησαν τα θύματα για να καούν.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

«Υπήρξε δόλος, μίσος, σκοπός. Είχαν χτυπηθεί άγρια και έφεραν κακώσεις σε διάφορα σημεία. Τα χτυπήματα και τα κατάγματα προήλθαν είτε από κλωτσιές ή μπουνιές, είτε από κάποιο όργανο ξύλο, ρόπαλο ή κάτι παρόμοιο. Τα θύματα όταν τους έβαλαν φωτιά ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσουν. Βασανίστηκαν και φαίνεται πως τους έκαιγαν σιγά-σιγά , ίσως με σκοπό να μην αφήσουν στοιχεία. Δυστυχώς δεν έχω δει φωτογραφίες από το χώρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ο ορισμός της ιατροδικαστικής αυτοψίας. Τα πτώματα έπρεπε να κρατηθούν εκεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στον τόπο ιατροδικαστής. Από την στιγμή που ο χώρος παραμένει άθικτος αν η οικογένεια πάρει τις φωτογραφίες, μπορεί ένας ιατροδικαστής να προχωρήσει σε μια αναπαράσταση ακόμη και σήμερα» είχε πει ο κ. Μπογιόκας.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός συγγενή της, η Ειρήνη Μαρμαρινού δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανόν να έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες στην προσπάθεια τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μία εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει το άγριο διπλό φονικό.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην κοινωνία της Αίγινας. Κλέφτες μπαίνανε κάπου, έπαιρναν ότι ήθελαν και έφευγαν. Δεν σκότωσαν ανθρώπους… Εμείς το μόνο που ζητάμε, είναι να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα. Να συλληφθούν οι ένοχοι. Το κακό μας το έκαναν, χάσαμε δυο ανθρώπους μας… Αυτοί όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και κάποια στιγμή θα το επαναλάβουν» ανέφερε συγγενής των θυμάτων.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω όλα αυτά που συνέβησαν στην οικογένεια μου. Σε αυτό το σπίτι έμενε η θεία μου η Ειρήνη, που ήταν ανύπαντρη και το είχε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής. Ζούσε συντηρητικά και αθόρυβα χωρίς να ενοχλεί κανέναν, με τον σκύλο της που τον υπεραγαπούσε. Ο αδελφός μου ήρθε πρόσφατα εδώ και πριν έμενε με τους άλλους συγγενείς μας που χάθηκαν και οι δύο μέσα σε επτά μήνες. Το γεγονός αυτό τον σημάδεψε, γιατί είχαν πεθάνει και οι γονείς μας παλιότερα. Μια ζωή απώλειες και θάνατοι… Η μοίρα έπαιξε και σε εκείνον άσχημο παιχνίδι… Μια βδομάδα πριν το κακό, είχαμε το μνημόσυνο του θείου και μετά μπήκαν μες στο σπίτι και σκότωσαν δυο ανθρώπους… Με αυτόν τον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο», είπε σοκαρισμένη η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων.

«Ας υποθέσουμε πως είχαν την πληροφορία πως εδώ μέσα μπορεί η θεία μου να είχε κάποια χρήματα και μάλιστα σε μια εποχή που ίσχυαν τα capital control. Είναι δυνατόν να μπούνε μέσα και να τους ξυλοκοπήσουν με τέτοιο μένος μέχρι θανάτου; Την ώρα που οι γείτονες είχαν γιορτή, σ’ ένα σημείο τόσο κεντρικό; Τόσο θράσος; Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια… Που να τη βρω μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια δύο αθώων;», διερωτήθηκε και σημείωσε:

«Στην οικογένεια μας δεν είχαμε έχθρες, ούτε αυτοί οι δύο αθώοι άνθρωποι είχαν παράνομες δραστηριότητες. Ούτε νονοί της νύχτας ήταν, ούτε εγκληματίες για να τους φερθούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι οι εγκληματίες, τέτοιο τέλος δεν έχουν».

Μάρτυρας – κλειδί ανέφερε πως η άτυχη γυναίκα δεν του είχε εμπιστευτεί ποτέ χρήματα και αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

 

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com