11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 5:13
news1

Ευλογιά των πιθήκων: Μειώνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη – Αυξάνονται στην Αμερική

Μείωση στα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, κατά 21% την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες (25.08.2022) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κυρίως επειδή καταγράφεται μια επιβράδυνση της επιδημίας στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία αυτά των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, δεν καθησυχάζουν ωστόσο τον Οργανισμό γιατί την ίδια ώρα παρατηρείται επιτάχυνση της επιδημίας στην αμερικανική ήπειρο.

«Στην αρχή της επιδημίας, τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονταν στην Ευρώπη και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος στην Αμερική. Αυτή η κατάσταση έχει αντιστραφεί: το 40% των κρουσμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη και το 60% στην Αμερική», σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Ιδίως στη Λατινική Αμερική, τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα, σε συνδυασμό με την έλλειψη πρόσβασης σε εμβόλια, πυροδοτούν την επιδημία», επισήμανε.

Μέχρι τις 24 Αυγούστου είχαν καταγραφεί σε όλον τον κόσμο 44.464 κρούσματα και 13 από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ.

Την εβδομάδα 15-21 Αυγούστου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 21% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη. Δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα τους, το Ιράν και η Ινδονησία.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιδημία επιβραδύνεται στην Ευρώπη, όπου τα επαρκή υγειονομικά μέτρα, η αλλαγή συμπεριφοράς και ο εμβολιασμός συμβάλλουν στην πρόληψη της μετάδοσης», εξήγησε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η Bavarian Nordic, η δανέζικη εταιρεία που παρασκευάζει το μοναδικό εγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον ΠΟΥ για να διευκολύνει τη διανομή του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. «Ευχαριστούμε την Bavarian Nordic για αυτήν τη συμφωνία και ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στην αναχαίτιση της επιδημίας στην περιοχή», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

 

newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom

Ε.Σ. Αγρινίου: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com