13.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:10
news1

Ομορφιά Καραϊβικής: Το νησί της Ελλάδας που λάτρεψαν και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Από την πρώτη στιγμή που πατάς, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην Καραϊβική. Λευκές αμμουδιές και αμμόλοφοι, εξωτικές γωνίες και τροπικά χρώματα.

To Haanity πετά πάνω από την αμμόγλωσσα στο νησάκι Τσουγκριάς κοντά στη Σκιάθο. Ο τοπικός μύθος θέλει τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα ’60ς και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο.

Ο επίγειος παράδεισος δεν πουλήθηκε ακόμα.Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με αποτέλεσμα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα φτάσετε με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου ή των Αχλαδιών ενώ στη διαδρομή ο καπετάνιος θα σας πει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο τότε ιδιοκτησίας του νησάκι.

ΠΗΓΗ VIDEO: HAANITY

Πηγή: skai.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com