17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:10
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Στο κτίριο Χρυσόγελου η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής  του Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής καλωσορίζουν στο κτίριο Χρυσόγελου την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής  του Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri με τίτλο «Συμβίωση», που   θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 17 Αυγούστου έως  και το Σάββατο στις 27 Αυγούστου του 2022.

Ο Andrea Valleri γεννήθηκε στη Βενετία στις 14 Δεκεμβρίου 1959. Μετά από Γυμνασιακές κλασικές σπουδές, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, στον τομέα της φιλοσοφίας, το 1985. Βενετσιάνος  από την καταγωγή και Έλληνας από  «υιοθεσία» όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ξεκίνησε τη διδακτική του καριέρα ως αναγνώστης Ιταλικής μητρικής γλώσσας στην Αθήνα. Από το 1989 διδάσκει φιλοσοφία στο Ινστιτούτο “Cavanis” της Βενετίας.

Το έργο του  «Η Συμβίωση»  είναι ένας μεταφορικός όρος, που μεταμορφώνει πολλές ιδανικές και πραγματικές καταστάσεις, βάσει των  οποίων η «διαφορά» φτάνει στην «ένωση» χωρίς να χαθεί η  ταυτότητα.Παράδοση και καινοτομία, άνδρας και γυναίκα, λιμνοθάλασσα Βενετίας και Μεσολογγίου, Ελλάδα και Ιταλία, παρελθόν και παρόν, λογική και συναίσθημα, είναι μερικά από τα αρχέτυπα που χαρακτηρίζουν την έννοια της συμβίωσης.Τα έργα που είναι στην έκθεση, είναι έργα υλοποιημένα σύμφωνα με τη «τεχνική» της pop art, και έχουν ως στόχο να φέρουν μπροστά μας ,ταυτόχρονα την έννοια  μίας συνθετικής και διαφοροποιημένης ενότητας.

Ο  Τομέας πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πολιτιστικής δράσης, της καλλιέργειας και της ανύψωσης της πνευματικής στάθμης των πολιτών διευρύνει τις συνεργασίες του με πρόσωπα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, αναδεικνύοντας τη συνδεσιμότητα του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα των πολιτιστικών στοιχείων που σχετίζονται με τον χώρο και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας με τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο. Η όλη δράση έρχεται να αποδείξει την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μια δημιουργική και παραγωγική διεύρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της που να αναδεικνύει την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 11:00 -13:00 και 20:00 -22:00 μ.μ., ενώ κατά τη διάρκεια αυτής θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού του έργου CREATIVE@HUBS (διακρατικό  πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY)

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Σύσκεψη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com