17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:00
news1

Βόλος: «Θα πάθεις ο,τι και οι άλλες γυναίκες» – «Φρούριο» με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι της 26χρονης

Ελεύθερος αφέθηκε χθες Τρίτη, ο 36χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει με κατσαβίδι την 26χρονη σύντροφό του στον Βόλο, ενώ με παρέμβαση εισαγγελέα, δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της γυναίκας που απειλήθηκε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απέδωσε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και δύο μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη στον 36χρονο άνδρα ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της 26χρονης συντρόφου του μπροστά τα έντρομα μάτια του 5χρονου παιδιού τους.

Ο κατηγορούμενος, φέρεται να απείλησε πως θα τη σκοτώσει με κατσαβίδι, λέγοντας ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις».

Την χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει η 26χρονη τραυματίστηκε και στο πόδι, πιθανότατα από σπασμένο βάζο. Ωστόσο, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του συνηγόρου του δράστη για περιοριστκά μέτρα κατά του ίδιου του 36χρονου ώστε να μη μπορεί να πλησιάσει στην κοινή στέγη. Ο συνδυασμός των δύο προκάλεσε ξανά τρόμο στην 26χρονη, η οποία μετά το πέρας της δίκης και ακούγοντας την απόφαση της έδρας ξέσπασε σε κλάματα με αναφιλητά, φωνάζοντας «ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει;».

«Φρούριο» το σπίτι της 26χρονης
Ο Εισαγγελέας, ο οποίος αφουγκράστηκε την αγωνία και τον φόβο της γυναίκας, έδωσε εντολή για την προστασία της, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο 36χρονος δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, ενημερώθηκε η 26χρονη ότι θα μετέβαινε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά του, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία και να ενημερώσει για την εξέλιξη, άλλα έλαβε την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία δεν αφορά την Αστυνομία.

«Την επόμενη φορά θα κάνετε θέμα τη δολοφονία μου» είπε στους δημοσιογράφους η 26χρονη από τον Βόλο
Η 26χρονη Κ.Π δέχθηκε να μιλήσει χθες στην κάμερα της ΕΡΤ, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «την επόμενη φορά θα κάνετε θέμα την δολοφονία μου». Με τον τρόπο αυτό, το θύμα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αρχική απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο 36χρονος, αλλά και τον έκδηλο φόβο για τη σωματική ακεραιότητα τη δική της και του 5χρονου παιδιού τους.

Ερωτηθείσα γιατί δεν κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που την χτύπησε και την απείλησε, η 26χρονη δήλωσε ότι δεν έχει τα χρήματα και ότι ξεκίνησε να δουλεύει μόλις πριν τρεις εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι ο καβγάς της περασμένης Κυριακής αφορούσε τα χρήματα που δεν της έδινε για να ψωνίσει από γειτονικό μίνι μάρκετ, ώστε να ετοιμάσει κάποιο φαγητό.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δεν παραδέχθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι, αλλά το είχε στα χέρια του για να επισκευάσει κάποια βλάβη στο σπίτι. Τα δε χτυπήματα και ο τραυματισμός της 26χρονης «προήλθαν, αφότου της πέταξε ένα μπουκάλι, γλίστρησε και έπεσε».

Ο συνήγορος του 36χρονος Γιώργος Βελισιώτης, δικηγόρος Αθηνών, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι ο επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν έχουν λάβει χώρα γεγονότα απειλής και επίθεσης με κατσαβίδι. Άλλωστε από την στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και φυσικά δέχθηκε τον έλεγχο και την σύλληψη.

Γιατί δεν φυλακίστηκε ο 36χρονος;
Ο Εισαγγελέας μελετώντας το φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχουν αποκτήσει από κοινού με την 26χρονη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, δηλαδή στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς, και επίσης τα τραύματα της 26χρονης όπως αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου με το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com