13.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:24
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

«Πλημμύρισε» από μελωδίες και κόσμο το Αρχαίο Νεώριο Οινιαδών

Μια μοναδική εμπειρία έζησε το κοινό  στο αρχαίο Νεώριο Οινιαδών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022.

 

Ο κόσμος αναγνωρίζοντας την ομορφιά και την ιστορικότητα  του σπουδαίου αυτού μνημείου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική συναυλία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Το κοινό, ιδιαίτερα θερμό, σιγοτραγούδησε, χειροκρότησε, αλλά και συγκινήθηκε από τις μελωδίες, τους στίχους και την ερμηνεία, με την προσέλευση να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πλήθος πολιτών επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, απολαμβάνοντας όμορφες μελωδικές στιγμές, επιβεβαιώνοντας ότι η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την ανάδειξη και την προβολή του μνημείου, έχει πολύ μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό.

 

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος φανερά και ο ίδιος συγκινημένος  με την  παρουσία του  κόσμου, ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι  που για δεύτερη συναπτή χρονιά καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε μία τόσο όμορφη εκδήλωση σε έναν εμβληματικό χώρο, ο οποίος είναι μοναδικός σε όλη την Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι το Αρχαίο Νεώριο είναι ένας χώρος σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας και έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε. Ευχαριστώ θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και την Διευθύντρια, κα. Ολυμπία Βικάτου, για την αμέριστη βοήθεια και την αγαστή συνεργασία.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής οδού – Αύριο δίνεται στην κυκλοφορία

Newsroom

Αγρίνιο: «…για τη Γυναίκα, ….για την Ισότητα  ….για τη Ζωή» – Δράση ενημέρωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρασκεύαζαν είδη ζαχαροπλαστικής με κάνναβη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com