16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:36
news1

Ερντογάν: Όργανα της ελληνικής προπαγάνδας η Γαλλία και η Γερμανία

Δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του ο Ερντογάν για τις δηλώσεις στήριξης της Γαλλίας και της Γερμανίας στη χώρα μας

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μύδρους κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας για τις δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα αναφέροντας ότι «αγνοεί το διεθνές δίκαιο».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στη σύγκρουση που είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, ο Τούρκος ηγέτης δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Γερμανία και η Γαλλία «γίνονται τα όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Κλείνουν τα μάτια σε αυτά που κάνει η Ελλάδα»

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση επιστροφής προς την Τουρκία από το Σότσι της Ρωσίας που είχε μία μακράς διάρκειας συνάντηση εφ΄όλης της ύλης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το SKAI.

Πρόσθεσε δε ότι η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. «Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν εμπλέκομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να σχολιάσει όταν ερωτήθηκε και για το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και τις παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Δεν εμπλέκομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτό είναι εσωτερικό τους ζήτημα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com