13.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:43
news1

Εννέα χρόνια φυλακή στο νονό που κακοποιούσε την ανήλικη βαφτιστήρα του

Φυλάκιση 9 χρόνων θα εκτίσει 42χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε 7 κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Ο 42χρονος δράστης ήταν ο νονός της ανήλικης, η οποία την επίδικη περίοδο ήταν μόλις 10 ετών. Το πλέον εξοργιστικό είναι ο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αναλάβει την φύλαξη του κοριτσιού κάποια απογεύματα και στο σπίτι βρισκόταν και ο ανήλικος γιος του. Αντί να προσέχει το κορίτσι που είχε βαφτίσει το κακοποιούσε χωρίς ίχνος αναστολής, παρά το ότι ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ο ίδιος ήταν πατέρας και η οικογένεια του είχε πολύ στενές, σχεδόν αδελφικές σχέσεις με αυτή της 10χρονης.

Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως τον Μάρτιο του 2020, ενώ πρόσεχε το κορίτσι, του ζήτησε να καθίσει επάνω του. Της είχε ζητήσει να βγάλει τα ρούχα της και να μείνει με τα εσώρουχα και όσο την κρατούσε την κακοποιούσε χωρίς η 10χρονη να αντιλαμβάνεται λόγω της ηλικίας της, τι ακριβώς συνέβαινε. Την ίδια ώρα στο σπίτι ήταν και ο ανήλικος γιος του δράστη, ο οποίος ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί τίποτα αφού ήταν απασχολημένος με ηλεκτρονικά παιχνίδια στη τηλεόραση. Κάποια στιγμή η ανήλικη έτυχε να διαβάσει ένα βιβλίο που της είχε δώσει η μητέρα της, και αφορούσε τον τρόπο που τα παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία πρέπει να αντιμετωπίζουν περιστατικά παρενόχλησης. Διαβάζοντας το βιβλίο αντιλήφθηκε πως περιγράφονταν συμπεριφορές που είχε βιώσει η ίδια από το νονό της. Τότε έγραψε σε ένα χαρτί κάποια πράγματα και τα έδωσε στη μητέρα της και στη συνέχεια της εξήγησε τι είχε συμβεί. Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία και σύλληψη του δράστη.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του σημείωσε πως «η αυξητική τάση στη διάπραξη αδικημάτων αυτής της φύσης, όχι μόνο αναγνωρίζεται από τη νομολογία αλλά προκύπτει εμπράκτως από τον όγκο των υποθέσεων που τίθενται καθημερινά ενώπιον των Δικαστηρίων. Η σκληρή αυτή πραγματικότητα επιτάσσει την επιβολή αποτρεπτικών ποινών και καθιστά την αυστηρή μεταχείριση των παραβατών επιτακτική. Η αποτροπή έχει δύο παραμέτρους, την αποτροπή του ίδιου του παραβάτη από την επανάληψη του εγκλήματος στο μέλλον και την αποτροπή τρίτων από τη διάπραξη όμοιων ή παρόμοιων εγκλημάτων».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας το Κακουργιοδικείο εξέδωσε επίσης διάταγμα για παραπομπή του κατηγορούμενου στην Αρχή Εποπτείας. Στην Αρχή Εποπτείας παραπέμπονται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων προσώπων και σκοπός της Αρχής είναι η αξιολόγηση των καταδικασθέντων και η επανένταξή τους στην κοινωνία.

Επίσης, εκδόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα απαγόρευσης εργοδότησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά, για περίοδο 10 ετών από την ημερομηνία αποφυλάκισής του.

 

protothema.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com