17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 16:01
news1

Κορωνοϊός: Στην «κορυφή» του έκτου κύματος με 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Τις 400 έφτασαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω Covid, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «είμαστε στην κορυφή αυτού του επιδημικού κύματος» ενώ εκτίμησε ότι από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει μια βραδεία αποκλιμάκωση» στα κρούσματα του κοροναϊού. Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα τον Ιούλιο, αποκάλυψε ότι φτάσαμε να έχουμε τετρακόσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες είναι πολλές για καλοκαίρι.

«Έχουμε δυστυχώς πολλούς θανάτους ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα, εν πολλοίς ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι με τις αναμνηστικές δόσεις» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος. Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας, όπως είπε, «ο κοροναϊός δεν έφυγε δυστυχώς, παρά τον παγκόσμιο ενθουσιασμό στα τέλη της άνοιξης ότι τελειώσαμε. Ο ιός εξελίσσεται. Θα μάθουμε να ζούμε για κάποιο διάστημα με τον ιό».

Μιλώντας για τι πρέπει να αναμένουμε όταν ανοίξουν τα σχολεία ο καθηγητής Πνευμονολογίας εστίασε στο γεγονός ότι το κλίμα στην Ελλάδα μας ευνοεί σε σχέση με άλλες χώρες.

«Η ελπίδα μέχρι τότε είναι ότι θα έχουν υπάρξει τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Αν τώρα όσοι είναι πάνω από 50 ετών κάνουν την αναμνηστική τρίτη ή τέταρτη δόση το φθινόπωρο θα μας βρει πολύ πιο θωρακισμένους», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα επικαιροποποιημένα εμβόλια ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα είναι μισό καινούργιο, μισό παλιό. Ο ίδιος καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κόσμος προτιμά να εκθέτει τον εαυτό τους σε κίνδυνο ενώ δείχνει να μην προβληματίζεται για τους 35 – 40 νεκρούς καθημερινά.

Όσον αφορά για το πρωτόκολλο που ισχύει για όσους έχουν νοσήσει ο ίδιος είπε ότι ακόμα και όταν το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό βγαίνει αρνητικό, δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν είναι μέσα μας και η πιθανότητα να κολλήσουμε κάποιον άλλο είναι μικρότερη.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com