11.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:39
news1

Επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Επίσκεψη στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου συνοδευόμενος από την Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Κυριακή Σκανδάλου, τον κυβερνήτη του σκάφους Σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Νεκτάριο Ζησιμόπουλο, τον Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γεώργιο Κακούτη και την Ανθυπασπιστή Λ.Σ. κ. Γλυκερία Σοροβού.

Διέπλευσαν την λιμνοθάλασσα και περιηγήθηκαν στον θαλάσσιο χώρο στην Τουρλίδα, στη νήσο Βασιλάδι, στο Εκκλησάκι του Αη Σώστη και στο θαλάσσιο μέτωπο, εξωτερικά της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, από την πλευρά του Πατραϊκού κόλπου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και τις ευχαριστίες του στην κυρία Λιμενάρχη και τους συνεργάτες της για την υποδοχή, την φιλοξενία και την ξενάγηση στη Λιμνοθάλασσα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια δρ Ολυμπία Βικάτου, η οποία ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις δράσεις της Εφορείας στο Μεσολόγγι και στην Ναύπακτο, αλλά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

Στη συνέχεια η κα Βικάτου συνόδευσε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον ξενάγησε στην μόνιμη έκθεση του μουσείου..

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε κατάπληκτος από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που δείχνει την ιστορία των τόπων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του στην κ. Βικάτου και τους συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση του μουσείου.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κλείστε το παρακαλώ πολύ! Μη με εκθέτετε έτσι»

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: «Δεν αλλάζει το καθεστώς των Δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία-Παραμένει το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Newsroom

Αγία Παρασκευή: Άφαντοι οι γονείς των ανηλίκων που βασάνιζαν τον 14χρονο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com