10.1 C
Θέρμον
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, 23:57
Auto Moto

Mazda: Νέος ιαπωνικός κινητήρας ντίζελ με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά

Το ολοκαίνουριο Mazda CX-60 HEV, θα εξοπλίζεται με ένα νέο, ισχυρό κινητήρα πετρελαίου της σειράς e-Skyactiv D. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας που καταναλώνει ντίζελ είναι ένα ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά σύνολο 3,3 λίτρων.

Οι ανεπτυγμένες τεχνολογίες καύσης, εξασφαλίζουν ότι είναι ο πιο καθαρός κινητήρας πετρελαίου στον κόσμο, αναφέρει η μάρκα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι θα ικανοποιεί όλους τους επερχόμενους κανονισμούς και περιορισμούς εκπομπών που θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον.

Έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας το concept “right sizing” το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση της καύσης και της ισχύος. Ο νέος κινητήρας θα διατίθεται σε δύο επιλογές ισχύος, 200 ίπποι και 254 ίπποι. Η πρώτη θα μεταφέρει την ισχύ της στους πίσω τροχούς και η μεγαλύτερη των 254 ίππων θα χρησιμοποιείται στη τετρακίνητη έκδοση του Mazda CX-60 HEV.

Συμπεριλαμβανομένου του καινούργιου 48 Volt M Hybrid Boost system, ο νέος κινητήρας πετρελαίου συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την εξαιρετική οικονομία καυσίμων, ανακοίνωσε η μάρκα. Ενώ με τη νέα τεχνολογία ανάφλεξης DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition) βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η απόδοση του κινητήρα, οι εκπομπές και η οικονομία των καυσίμων, επιτυγχάνοντας θερμική απόδοση πάνω από 40%.

Ο 254 ίππων e-Skyactiv προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε μόνο 7.4΄΄ και μέγιστη ταχύτητα 219 χλμ./ώρα. Μέση εργοστασιακή κατανάλωση 4.7 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 129 γραμ./χλμ. Η έκδοση 200 ίππων έχει μέση κατανάλωση 4.7 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2123 γραμ./χλμ.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας παράγει λιγότερες δονήσεις, συμβάλλοντας στην ομαλή και ήσυχη οδήγηση, ενώ παράγει ένα καθαρό και ελκυστικό ήχο εξάτμισης, αναφέρει η μάρκα. Η υψηλή ροπή του κινητήρα δίνει στο CX-60 ικανότητα ρυμούλκησης βάρους μέχρι 2.500 κιλά.

Με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου CX-60, η Mazda κάνει ένα ακόμα βήμα για τη μείωση των εκπομπών του στόλου της.

Έχει στόχο, να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050. Μέσα στο 2023, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα καινούργιο μοντέλο, το Mazda CX-80, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το Mazda CX-60 και θα περιλαμβάνει 3 σειρές θέσεων. Η πώληση του νέου Mazda CX-60 ντιζελ θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 και θα είναι διαθέσιμο στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

newsit.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχονται φανάρια με 4 χρώματα κυκλοφορίας, ποια οχήματα θα αφορά το λευκό

Newsroom

Αλλαγές στα ΚΤΕΟ για όσους έχουν αυτοκίνητα diesel

Newsroom

Τα ιστορικά οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν πλέον καθημερινά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com