20.2 C
Θέρμον
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022, 7:39
Cook Like A ChefΌλες οι ειδήσεις

Κολοκύθια γεμιστά στον φούρνο

Υλικά:

  • 10 στρογγυλά κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
  • 600 gr μοσχαρίσιο κιμά (σπάλα) περασμένο μια φορά
  • 2 κίτρινα κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 12 κ.σ. γεμάτες ρύζι Καρολίνα
  • 1 κ. τσαγιού κύμινο
  • 1 κ. τσαγιού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
  • ½ φλ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση:

Πλύνετε τα κολοκυθάκια. Κόψτε το κοτσάνι τους σύριζα, κόψτε από το επάνω μέρος ένα καπάκι και αδειάστε τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι ή με το εργαλείο που βγάζει μπαλάκια (παριζιάνικο κουτάλι – cuillère à pommes parisienne). Με την κολοκυθόψυχα έφτιαξα μια πεντανόστιμη «κολομπαρόπιτα» με πολέντα.Πλύντε καλά το ρύζι, κάτω απο τρεχούμενο νερό, να φύγει το άμυλό του. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Καθαρίστε και περάστε το καρότο από τον τρίφτη.Βάλτε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε το μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το καρότο και σωτάρετε να μαραθεί. Προσθέστε και το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τέλος τον κιμά. Σωτάρετε καλά τον κιμά, να καβουρντιστεί. Με αυτόν τον τρόπο ο κιμάς δεν θα δίνει την αίσθηση του νερόβραστου.Προσθέστε το ρύζι και το αλάτι και σωτάρετε μέχρι να αρχίσει το ρύζι να γυαλίζει. Σβήστε με το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας για να μην «πιάσει» στον πάτο, μέχρι να πιει όλο το ζουμάκι του. Κατεβάστε τη γέμιση από τη φωτιά.Μόλις η γέμιση χλιαρίνει, γεμίστε τα κολοκυθάκια και σκεπάστε το καθένα με το καπάκι του. Τοποθετήστε τα μέσα σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα ταψί φούρνου. Επειδή είχε κενά διαστήματα ανάμεσα στα κολοκυθάκια, έκοψα δυο πατάτες και τα συμπλήρωσα (ήταν καλή ιδέα, οι πατάτες έγιναν πολύ νόστιμες!). Ρίξτε μέσα στο ταψί και το νερό. Περιχύστε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με πιπεράκι και αλατάκι. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή, αν χρησιμοποιήσετε γάστρα, όπως εγώ, με το καπάκι της.Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν συνολικά 2 ώρες για το ψήσιμο, τα τελευταία 15 λεπτά αφαίρεσα το καπάκι, για να πάρουν χρώμα. Βγάλτε το φαΐ από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί μισή ώρα πριν το σερβίρετε. Σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Συνταγή- Εκτέλεση:  Μάνος Κουφόπουλος

 

 

 

 

 

∗φωτο: misstasty.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Έτσι θα πάρετε το «ειδικό» επίδομα των 293 ευρώ

admin

Χαμός σε αεροδρόμιο με μπουνιές και χαστούκια

admin

Αιώνιο ερώτημα: Το αυγό έκανε τη κότα ή η κότα το αυγό;

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com