18 C
Θέρμον
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 14:55
Κοινωνία

Οι 10 καλύτερες και οι 10 χειρότερες χώρες για τηλεργασία – Σε ποια θέση φιγουράρει η Ελλάδα

Ευρωπαϊκή υπεροχή μαρτυράει η κορυφαία δεκάδα των χωρών που ευνοούν την εξ’ αποστάσεως εργασία, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας NordLayer.

Η Ευρώπη στο σύνολό της είναι ιδιαίτερα ελκυστική για την εξ αποστάσεως εργασία, διεκδικώντας οχτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις στην κατάταξη GRWI.

Σημαντικοί ανταγωνιστές από την Ασία και την Αμερική είναι οι ΗΠΑ (στην 3η θέση), η Σιγκαπούρη (στην 9η θέση), η Νότια Κορέα (στην 11η θέση), ο Καναδάς (στη 12η θέση), και Ιαπωνία (στην 20η θέση). Η Αυστραλία έρχεται στη 19η θέση, ενώ οι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής δεν κατάφερνα να βρουν μια θέση στο πάνω μισό της κατάταξης, δηλαδή στην 34η ή πάνω από αυτήν.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκουμε τη Γερμανία, με τη Δανία και τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Η «λιγότερο ιδανική» χώρα για εξ αποστάσεως εργασία είναι η Αλγερία.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των χωρών που είναι ιδανικές για την τηλεργασία:

1. Γερμανία
2. Δανία
3. ΗΠΑ
4. Ισπανία
5. Λιθουανία
6. Ολλανδία
7. Σουηδία
8. Εσθονία
9. Σιγκαπούρη
10. Γαλλία

Αναλυτικά η τελευταία δεκάδα, με τις χειρότερες επιδόσεις:

66. Αλγερία
65. Νεπάλ
64. Ισημερινός
63. Πακιστάν
62. Ιράν
61. Μαρόκο
60. Μαυροβούνιο
59. Αζερμπαϊτζάν
58. Ινδονησία
57. Φιλιππίνες

«Η τάση είναι ξεκάθαρη – από την αρχή του Covid-19, η εξ’ αποστάσεων ή υβριδική εργασία έχει γίνει αναπόφευκτη ακόμη και σε εκείνες τις εταιρείες που προηγουμένως κήρυτταν τη σημασία της face to face αλληλεπίδρασης», σχολίασε η Juta Gurinaviciute της NordLayer.

Ο δείκτης Global Remote Work Index είναι ένα εργαλείο για την αξιολόγηση και σύγκριση της ελκυστικότητας 66 χωρών όσον αφορά την εξ’ αποστάσεως εργασία. Βασίζεται σε τέσσερα στοιχεία: κυβερνοασφάλεια, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες (συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της επάρκειας αγγλικών), ψηφιακές και φυσικές υποδομές και αντιμετώπιση και χειρισμός του COVID-19.

Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα οι μικρότερες όπως η Λιθουανία, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Ελλάδα είναι πιο ασφαλείς, σύμφωνα με την NordLayer. Η Λιθουανία και η Εσθονία μάλιστα είναι ανάμεσα στις χώρες της κορυφαίας δεκάδας, έχοντας εξασφαλίσει την 5η και την 8η θέση αντίστοιχα, ενώ η Σλοβακία βρίσκεται στην 16η θέση. Η χώρα μας βρίσκεται στην 32η θέση.

Όσον αφορά την ψηφιακή προσβασιμότητα, η Νότια Κορέα, η οποία κατατάσσεται στην 11η θέση συνολικά, έχει το ταχύτερο Διαδίκτυο, ενώ το Ισραήλ που βρίσκεται στην 37η θέση είναι το πιο προσιτό.

Να σημειωθεί ότι τροπικοί φθηνοί προορισμοί που αποτελούν συνήθως την πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό, όπως η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη που μάλιστα προωθούν φορολογικά κίνητρα, δεν εντοπίζονται ψηλά στην κατάταξη (στην 58η θέση η Ινδονησία και στην 41η η Ταϊλάνδη).

Από την άλλη, η Ταϊλάνδη ήρθε δεύτερη όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας, με τις ΗΠΑ να κερδίζουν την πρώτη θέση. Αυστραλία, Φινλανδία και Νότια Κορέα συμπληρώνουν την πεντάδα.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

69χρονη πέταξε στα σκουπίδια 4 κουτάβια, της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ

Newsroom

Σοκ στο Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Newsroom

Θεσπρωτία: Μαθήτρια κατηγορεί τον οδηγό ταξί που την μετέφερε στο σχολείο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com