17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 16:55
Τεχνολογία

Νιώθετε να σας παρακολουθούν; Πώς να εντοπίσετε τις κρυφές κάμερες στα ξενοδοχεία

Αλήθεια σε πόσους από εσάς που διαβάζετε το κείμενο αυτό έχει περάσει από το μυαλό σας όταν πάτε διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο ή κάποιο ενοικιαζόμενο: «Και εάν έχουν στήσει πουθενά καμία κάμερα και με κατασκοπεύουν;»

Η απάντηση είναι «σε πολλούς». Λιγότεροι βέβαια είναι εκείνοι που έχοντας μπει στο πετσί της «κατασκοπικής πλεκτάνης» εναντίον τους, μόλις εγκατασταθούν στο δωμάτιο, αρχίζουν σαν λαγωνικά να ψάχνουν πίσω από τις λάμπες και τα πορτατίφ, είναι κάποιος έχει τοποθετήσει κάμερα που θα καταγράφει την προσωπική του ζωή.

Η πραγματικότητα πάντως για να ηρεμήσετε όλοι και να μην αγχώνεστε είναι πως κανείς ξενοδόχος, ή κάποιος που σαν νοικιάζει δωμάτια σε κάποιο νησί, δεν έχει καμία όρεξη να σας παρακολουθεί σε ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές. Εκτός πια και εάν πέσετε στην περίπτωση. Πάντως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει ποτέ καταγραφεί.

Πάντως όπως αναφέρει το CNBC, 6 στους 10 Αμερικάνοι φοβούνται ότι στα σπίτια Airbnb που νοίκιασαν, ή στα ξενοδοχεία και τα δωμάτια που καταλύουν για να περάσουν διακοπές, κάποιος μπορεί να έχει τοποθετήσει κάμερες και να τους παρακολουθεί.

Βέβαια έχουν πάτημα αφού σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 11% – δηλαδή ο ένας στους δέκα – που νοίκιασε κάποιο εξοχικό ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της διαμονής του,  μέσα κρυμμένη, τουλάχιστον μια κρυφή κάμερα. Αυτά στις ΗΠΑ.

Κόλπα για να μην σας πιάσουν… κορόιδα

Ας μπούμε όμως για λίγο στο πετσί του κατασκοπικού ρόλου. Πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο και υποπτευόμαστε πως έχουν κρύψει κρυφές κάμερες για να παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση. Τι κάνουμε;

Για να εντοπίσουμε κρυφή κάμερα σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ψάξουμε. Και όταν λέμε να ψάξουμε εννοούμε επισταμένως.

Το πρώτο μέρος είναι το υπνοδωμάτιο και το αμέσως επόμενο το μπάνιο. Πρέπει να ελέγξουμε εκεί που βρίσκονται οι λάμπες και στη συνέχεια στις πρίζες και τους διακόπτες του ηλεκτρικού.

Μετά να κοιτάξουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του δωματίου. Προσοχή πολλές κάμερες κρύβονται σε ηλεκτρικές συσκευές και κυρίως στα ηλεκτρονικά ρολόγια- ξυπνητήρια που είναι στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι. (δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν πάνε σε ξενοδοχείο και δουν τέτοιο ηλεκτρονικό ρολόι – ξυπνητήρι, το βγάζουν από την πρίζα και το βάζουν στο συρτάρι του κομοδίνου.

Τέλος περιμένετε να βραδιάσει. Τότε ανάψτε τον φακό του κινητού σας που είναι αρκετά δυνατός και αργά ρίξτε τη δέσμη του φωτός σε διάφορα σημεία που σας φαίνονται «επικίνδυνα». Είναι μια καλή μέθοδος που θα δείξει εάν υπάρχει κάμερα αφού μόλις πέσει το φως στον μικρο – φακό της, θα αντανακλάσει το φως.

Αφού ψάξατε καλά λοιπόν σειρά έχει τώρα το επόμενο βήμα. Μια κρυμμένη κάμερα για να μεταδίδει εικόνα πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο Wi-Fi. Υπάρχουν δεκάδες αξιόπιστες εφαρμογές για το κινητό σας που μπορείτε να κατεβάσετε και οι οποίες «σκανάρουν» το δίκτυο Wi-Fi, και εντοπίζουν ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτό.

Μάλιστα κάποιες εφαρμογές σας λένε και εάν μια συνδεδεμένη συσκευή είναι κάμερα. Αυτό σημαίνει πως εάν εντοπίσετε κάτι τέτοιο να υπάρχει στο δωμάτιο θα πρέπει να τεθείτε σε κατάσταση συναγερμού και να συνεχίσετε το ψάξιμο.

Και το πιο απλό. Αγοράστε έναν εντοπιστή καμερών. Τι είναι αυτό; Μια μικρή συσκευή που μπορείτε να την αγοράσετε φτηνά από το διαδίκτυο (πχ από το Amazon). Η συσκευή αυτή «διαβάζει» τις συχνότητες που λειτουργούν οι κρυφές κάμερες και σας ενημερώνει εάν εντόπισε κάποια τέτοια στο δωμάτιο σας.

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Έπεσαν» Facebook και Instagram παγκοσμίως – Δεν μπορούν να μπουν οι χρήστες

Newsroom

Αναζητήσεις Google 2023: Τι έψαξαν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου το 2023

Newsroom

High tech κτηνοτρόφος στις Σέρρες: Ρομπότ αρμέγει αγελάδες (BINTEO)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com