16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:38
Κοινωνία

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες στη Λήμνο από δύο παιδιά (ΦΩΤΟ)

Ο Ιβάν πάλευε 19 ώρες με τα κύματα στη μέση του πελάγους. Μια μπάλα που βρήκε να επιπλέει του έσωσε τη ζωή.

Η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια που εάν τα δούμε μεμονωμένα μπορεί και να μην μας λένε κάτι, αλλά εάν δούμε τη μεγάλη εικόνα τότε όλα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους.

Για παράδειγμα, πριν από 10 ημέρες δυο παιδιά, ο 6χρονος Θάνος και ο 11χρονος Τρύφων από τη Θεσσαλονίκη έπαιζαν με μια πλαστική μπάλα, στην παραλία Εβγάτη, στη Λήμνο όπου παραθέριζαν.

Κάποια στιγμή η μπάλα παρασύρθηκε από τον αέρα και τα ρεύματα προς τα μέσα. Στάθηκε αδύνατον για τα παιδιά να την πιάσουν και να την φέρουν πίσω. Ένας άνδρας που κολυμπούσε λίγο πιο βαθιά προσπάθησε να την πιάσει για να τους την δώσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Η μπάλα έγινε μια μικρή κόκκινη κουκκίδα στη θάλασσα και μετά χάθηκε από τον ορίζοντα. Αυτό ήταν ένα γεγονός που κανείς δεν έδωσε σημασία. Χάθηκε απλά μια πλαστική μπάλα μέσα στη θάλασσα.

Απίστευτες συμπτώσεις

Το Σάββατο με την κακοκαιρία να χτυπάει το Ποσείδι Χαλκιδικής, τρια άτομα που βούτηξαν να κολυμπήσουν βίωσαν κάτι το τρομακτικό. Ο ένας σώθηκε αμέσως, ο άλλος αγνοείται κόμη και ο τρίτος, ο Ιβάν σώθηκε ύστερα από 19 ώρες.

Τα ρεύματα τον παρέσυραν βαθιά στο πέλαγος, και τα κύματα τον χτυπούσαν αδυσώπητα. Ο Ιβάν όμως σώθηκε επειδή την ώρα που τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του και θα είχε αφεθεί στη μοίρα του, μια κόκκινη πλαστική μπάλα βρέθηκε δίπλα του, από το πουθενά.

Ο Ιβάν κατάφερε και την έπιασε και αυτό του έσωσε τη ζωή. Κρατήθηκε στην επιφάνεια χάρη στην μπάλα που του χρησίμευσε για σωσίβιο. Μέχρι να περάσει το πλοίο,, να τον εντοπίσει και να τον περισυλλέξει ύστερα από 19 ώρες.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ήταν η μπάλα που πριν από 10 μέρες είχαν χάσει στη Λήμνο ο Τρύφων και ο Θάνος. Η μητέρα τους είδε τη φωτογραφία με τη μπάλα, μετά την περιπέτεια του Ιβάν και αναγνώρισε ότι είναι η ίδια με αυτή που είχαν χάσει τα παιδιά της στη Λήμνο.

Πάλευε επί 20 ώρες με τα κύματα

Μετά τη διάσωσή του, ο 30χρονος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου παραμένει και σήμερα.

Ο Ιβάν, που έχει τεράστια αγωνία για την τύχη του τρίτου φίλου του που ακόμα αγνοείται, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όλες αυτές τις ώρες μέσα στη θάλασσα.

«Η περιπέτεια μου στην κυριολεξία δεν τελείωσε ποτέ. Τα βασανιστήρια από τα κύματα φαίνονται ακόμα στο σώμα μου, το οποίο απλώς καταρρέει σιγά σιγά από την επίπονη προσπάθεια που έκανα με τους μύες μου για να κρατηθώ. Με δυσκολεύει τρομερά η ατελείωτη ποσότητα αλμυρού νερού που ήπια μέσα στη θάλασσα αλλά και η αφυδάτωση που έπαθα.

Υπάρχει όμως και ο ψυχολογικός παράγοντας σε όλη αυτή την περιπέτεια, το οποίο μάλιστα είναι χειρότερο, για αυτό δεν σκέφτομαι τόσο τον πόνο και όλα αυτά. Η πρώτη κλήση για βοήθεια ήταν στις 16:13 όταν ήμουν στο νερό προσπαθώντας να βοηθήσω τον φίλο μου να ηρεμήσει.

Και με βρήκαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι την επόμενη μέρα. Ήμουν μέσα στη θάλασσα περίπου 20 – 20,5 ώρες. Τόσες ώρες με αγωνία για εμένα και για τους φίλους μου. Και παράλληλα να προσπαθώ να σωθώ και εγώ. Η μπάλα που βρήκα ήταν μισοξεφούσκωτη και μετα βίας μπορούσα να κρατηθώ με το χέρι μου από αυτήν και να μείνω στην επιφάνεια».

Οι διασώστες μου έσωσαν τη ζωή

«Σίγουρα με βοήθησε που βρήκα την μπάλα αλλά αυτό που πραγματικά μου έσωσε τη ζωή ήταν οι ομάδες διάσωσης και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» καταλήγει συγκινημένος ο 30χρονος στο newsit.gr.

Οι έρευνες για τη διάσωση του 28χρονου συνεχίζονται και σήμερα σε θάλασσα και ξηρά και σε αυτές συνδράμουν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας απο αέρος, καθώς και εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του 30χρονου Ιβάν, η διάσωση του οποίου, στη Χαλκιδική, παραπέμπει σε κινηματογραφική ταινία.

 

 

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom

Πάτρα: Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση η φοιτήτρια που είχε χτυπηθεί από μηνιγγίτιδα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com