8.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:01
Κοινωνία

Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο κοριτσιών για τον αθλητικό παράγοντα από το Περιστέρι

«Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο κοριτσιών για τον αθλητικό παράγοντα από το Περιστέρι – Αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού

Ανατροπή έγινε σε ακόμη μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού, καθώς αθωώθηκε από την κατηγορία του βιασμού και ο 75χρονος παράγοντας της κολύμβησης από το Περιστέρι, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη την περασμένη χρονιά, όταν κατηγορήθηκε για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, εις βάρος δύο κοριτσιών σε ηλικίες από 10 έως 13 ετών.

Μετά την απαλλαγή του προπονητή ιστιοπλοΐας από τον Ομιλο Ωρωπού από την κατηγορία του βιασμού και την καταδίκη του για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε αντίστοιχη απόφαση και για την υπόθεση των δύο ανήλικων κοριτσιών που φέρονται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο αθλητικό παράγοντα. Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε αθώωση από την κατηγορία του βιασμού και καταδίκη μόνο για την κατάχρηση σε ασέλγεια. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε αθώος για τον βιασμό με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν 2 δικαστές και 1 ένορκος), ενώ κατά πλειοψηφία 5-2 (μειοψήφησε ο πρόεδρος και 1 ένορκος) κρίθηκε ένοχος κατάχρησης σε ασέλγεια για τα δύο κορίτσια.

Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου κατά πλειοψηφία 6-1 και του επιβλήθηκε ποινή 5 ετών κάθειρξης και 6 μηνών, την οποία θα εκτίσει κατ’ οίκον, καθώς είναι 75 ετών και μη ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση στην υπόθεση, που θα κριθεί πλέον ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Μάλιστα, και η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν απόρροια της αποκάλυψης της ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου, που προκάλεσε ντόμινο καταγγελιών τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 2021 και έδωσε θάρρος σε πολλούς ανθρώπους να αποκαλύψουν τις δικές τους ιστορίες. Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία Μπεκατώρου, στις αστυνομικές Αρχές έφτασε ένα ακόμη κορίτσι για να καταγγείλει έναν αθλητικό παράγοντα, αυτήν τη φορά από το Περιστέρι. «Σκεφτόμουν την καταγγελία που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου και ήμουν στενοχωρημένη. Η μαμά με είδε έτσι και με ρώτησε τι έχει συμβεί και της το είπα», είπε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, που έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες, εξαιτίας έλλειψης αιθουσών! Μάλιστα, στην υπόθεση προέκυψε και δεύτερη καταγγέλλουσα, φίλη της πρώτης, η οποία, επίσης, είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον 75χρονο κατηγορούμενο.

Συγκλονιστικές ήταν στις καταθέσεις τους οι δύο κοπέλες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο, περιγράφοντας έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο δράσης. «Εγινε πρώτη φορά όταν πήγαινα στη Δ’ Δημοτικού, ήμουν δηλαδή περίπου 10 χρόνων. Οταν πήγα στη ΣΤ’ Δημοτικού, σταμάτησε να γίνεται και μετά ξαναέγινε μία φορά όταν πήγαινα στην Α’ Γυμνασίου. Τον φωνάζουμε κύριο Α. Μένει δίπλα στο σπίτι όπου μέναμε με τον μπαμπά μου. Είχε πολύ στενές σχέσεις με τους γονείς μου. Εγώ, όταν ήμουν μικρή, πήγαινα συνέχεια στο σπίτι του», ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσα.

«Μου έδειχνε βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο με μεγάλους, στην τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού του, όταν έλειπε η γυναίκα του. Σιγά σιγά κατέβασε το παντελόνι του και μου έπαιρνε το χέρι και το έβαζε στα γεννητικά του όργανα. Μου ζήτησε να του κάνω γενετήσιες πράξεις», είπε και

εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος της έλεγε πως όταν μεγαλώσει θα κάνει σεξ και πως «το κάνουν όλοι οι ενήλικες και ότι θα θελήσω κι εγώ να το κάνω κάποια στιγμή. Εγώ όλο αυτό το είχα βρει σαν παιχνίδι, δεν είχα καταλάβει ότι ήταν κάτι κακό».

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο 75χρονος σήμερα κατηγορούμενος αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της ή της ζήτησε να γδυθεί. «Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Επέμενε κι εγώ τρόμαξα και το κατέβασα. Με έβλεπε και άρχισε να ικανοποιείται μόνος του και μετά με υποχρέωσε σε γενετήσιες πράξεις, αλλά εγώ άρχισα να κλαίω και μου ζήτησε συγγνώμη. Από τότε δεν με ξαναπείραξε. Δεν με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι. Μου έλεγε ότι μ’ αγαπάει κι εγώ δεν έβλεπα ότι ήταν κακό αυτό που γινόταν», είπε το κορίτσι και συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος εκδήλωνε τη συμπεριφορά αυτή και σε άλλα κορίτσια, στα οποία πρότεινε να έρθουν σπίτι του για να τους δώσει αποτριχωτική κρέμα.

eleftherostypos

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δολοφονία Κυριακής: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”

Newsroom

Βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό 14χρονου σε σχολείο – Συμμαθητές βιντεοσκοπούσαν αντί να βοηθήσουν

Newsroom

Αίγιο: Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com