18.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:58
Κοινωνία

Οικιακή βοηθός «ξάφριζε» ηλικιωμένους αφού τους έριχνε υπνωτικό

Γυναίκα «αράχνη» που δούλευε ως οικιακή βοηθός και έριχνε υπνωτικό στα θύματά της και στη συνέχεια τα λήστευε, έπεσε στον «ιστό» του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

Η 47χρονη Γεωργιανή, συνελήφθη χθες στην περιοχή της Καλλιθέας, όταν πήγαινε σε προγραμματισμένο ραντεβού για να φροντίσει έναν ηλικιωμένο.

Από τον περασμένο Μάρτιο είχε διαπράξει 4 ληστείες σε Ν. Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά, αφαιρώντας συνολικά κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα, συνολικής αξίας 55.920 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκαν 4 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών.

Για τις υποθέσεις, συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, 47χρονη αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση. Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα, στην ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

· διάφορα κοσμήματα και ρολόγια,

· σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία,

· πλήθος χαπιών,

· 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα,

· μαχαίρι,

· 2 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, καθώς και

· φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα στοιχεία για την καταγγελία της 12χρονης – Καταγγέλλει τη μητέρα & τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Newsroom

Ένοικος πολυκατοικίας εγκλώβισε τους κλέφτες στο ασανσέρ, κατεβάζοντας το γενικό του ρεύματος!

Newsroom

Σεπόλια: Συγκλονίζει η 12χρονη – «Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com