8.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:30
ΠολιτικήΤοπικά νέα

Θάνος Μωραΐτης:«Πλήρης εγκατάλειψη των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά μετην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

 

Όπως τόνισε, παρά τις «συνεχόμενες εκκλήσεις τα 2,5 χρόνια της πανδημίας», η μόνη απάντηση ήταν «μια εκκωφαντική σιωπή και μια άνευ προηγουμένου, εγκληματική αδιαφορία κι εγκατάλειψη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υγείας». Παράλληλα επεσήμανε ότι, «αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει τα Νοσοκομεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και να τους παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, μετέτρεψε το Νοσοκομείο Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID-19 κι εγκατέλειψε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στην τύχη του».

Χαρακτηριστικά είπε πως «κατέστησαν και τα δύο θύματα της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας για την προετοιμασία του “Νέου ΕΣΥ”, των ντιλς με τους εργολάβους και των ελαστικών μορφών εργασίας».

Αφού αναφέρθηκε στα κενά και των Κλινικών και των Τμημάτων και των δύο Νοσοκομείων, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «εγκληματικά αδιάφορη, βαθιά αναξιοπρεπής και αναμφισβήτητα επικίνδυνη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως (η κυβέρνηση) πρέπει «να ενισχύσει άμεσα τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου με το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και να σταματήσει να παίζει την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της Αιτωλοακαρνανίας στα ζάρια».

 

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

 

«Αυτά τα 2,5 χρόνια της πανδημίας κάναμε συνεχόμενες εκκλήσεις, σε κάθε δυνατό τόνο, για ενίσχυση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Μόνη απάντηση, μια εκκωφαντική σιωπή και μια άνευ προηγουμένου, εγκληματική αδιαφορία κι εγκατάλειψη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υγείας.

Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει τα Νοσοκομεία μας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και να τους παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, μετέτρεψε το Νοσοκομείο Αγρινίου σε νοσοκομείο αναφοράς COVID-19 κι εγκατέλειψε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στην τύχη του.

Κατέστησαν και τα δύο θύματα της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας για την προετοιμασία του “Νέου ΕΣΥ”, των ντιλς με τους εργολάβους και των ελαστικών μορφών εργασίας.

Πλέον, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού τους, που έδωσε και δίνει μάχη ζωής, ξεπέρασαν το σημείο μηδέν.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου:

– Διαθέτει τουλάχιστον 20 γιατρούς λιγότερους απ’ όσους στην αρχή της πανδημίας, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.

– Η πλειοψηφία των κλινικών (Χειρουργική, Παθολογική, Μαιευτική, Καρδιολογική, Ουρολογική) και των Τμημάτων του (Πνευμονολογικό, Νευρολογικό, ΩΡΛ, Ψυχιατρικό, Γαστρεντερολογικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό-Αιμοδοσία) λειτουργούν υποστελεχωμένα, με φοβερές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υπερσυγκέντρωση ευθυνών και αρμοδιοτήτων στους εναπομείναντες γιατρούς.

– Στη ΜΕΘ, από τις πέντε οργανικές θέσεις υπηρετούν τέσσερις γιατροί με υπερεφημέρευση. Από αυτούς ο ένας έχει υποβάλει παραίτηση. Σύντομα, δηλαδή, η ΜΕΘ θα μείνει με τρεις γιατρούς, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της.

– Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπάρχουν δύο κενές θέσεις και ο ένας αναισθησιολόγος έχει μετακινηθεί για τις ανάγκες του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Μεσολογγίου. Μάλιστα, από τα Επείγοντα μετακινήθηκε ο ένας και μοναδικός καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική.

ΣτοΝοσοκομείοΜεσολογγίου:

  • Η πλειοψηφία των κλινικών (Χειρουργική, Μαιευτική, Καρδιολογική, Ορθοπεδική και Παθολογική) και των Τμημάτων του (Αναισθησιολογικό, Οφθαλμολογικό, Νεφρολογικό και Ακτινολογικό) είναι υποστελεχωμένα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τον τεράστιο φόρτο ευθυνών του υπάρχοντος υγειονομικού προσωπικού, όσο και για τη σωστή λειτουργία τους.
  • Το Τμήμα ΩΡΛ, ενώ διαθέτει μια οργανική θέση, δεν έχει μόνιμο γιατρό, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά με έναν επικουρικό.
  • Σε σύνολο 48 θέσεων (με βάση τον παλαιό οργανισμό) υπηρετούν μόλις 26. Υπάρχουν, δηλαδή, 22 κενέςθέσεις!

 

Υπερεφημέρευση, εξαντλητικά ωράρια, κενά, ελλείψεις και εγκατάλειψη: Αυτή είναι η πραγματικότητα των δύο Νοσοκομείων του Νομού μας.

Πραγματικότητα, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά, μιας και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή της.

Εγκληματικά αδιάφορη, βαθιά αναξιοπρεπής, αναμφισβήτητα επικίνδυνη!

Να ενισχύσει ΤΩΡΑ τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου με το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και να σταματήσει να παίζει την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων του τόπου μας στα ζάρια».

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Μουσειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

Newsroom

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Newsroom

Κώστας Λύρος: ”Φέρομαι κατηγορούμενος για ένα έργο που το επικρότησαν και το απολαμβάνουν ΟΛΟΙ !”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com