16.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:24
Αστυνομικά

«Μίλησαν» οι κεραίες των κινητών τηλεφώνων στην Πάτρα – Αποκάλυψη για νέες διώξεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση της Πάτρας

Ολο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση για τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά τις εξελίξεις με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ γύρω από τις δολοφονίες της Ιριδας και της Μαλένας.

Ηδη, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, αλλά και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, συγκλείνουν προς το ίδιο συμπέρασμα για τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Από τη μία, οι κεραίες των κινητών φαίνεται πως έχουν «μιλήσει» και έχουν προσφέρει νέα στοιχεία για τη θέση των εμπλεκόμενων. Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι οι ανατροπές δεν έχουν τελειώσει ακόμα και εξέφρασε την θεωρία ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα βρεθούν στην θέση του κατηγορούμενου, πιθανώς 2 με 3 άτομα, με το κατηγορητήριο σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σε βαθμό κακουργήματος και αλλού σε βαθμό πλημμελήματος.

«Οι κεραίες των κινητών μίλησαν»

«Αλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά. Στην αρχή υπήρχε μία ροή πληροφοριών, η οποία τώρα έχει ανακοπεί. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας».

Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης στάθηκε στη σημασία των κεραιών για την θέση όλων των προσώπων που έχουν ανάμειξη στην υπό έρευνα υπόθεση: «Οι συλλήψεις θα έρθουν όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους 2 με 3 υπόπτους» υπογράμμισε.

«Τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις»

Την ίδια εκτίμηση, ότι δηλαδή έρχονται νέες διώξεις, έκανε και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Πήραμε κατάθεση για δεύτερη φορά. Οι έμπειροι συνάδελφοί μου ξέρουν τι ρωτούν και γιατί. Και μετά καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα» τόνισε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα, ενώ ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή πόρισμα και καταθέσεις θα αποσταλούν στους εισαγγελείς. «Δεν θα κληθούν άλλοι να καταθέσουν. Και αν σε κάποιον από όσους έχουν δώσει κατάθεση, αποδοθεί η ιδιότητα του υπόπτου, τότε θα ακολουθήσουν νέες διώξεις».

Ο φόβος του Δασκαλάκη

Σύμφωνα με το MEGA, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στις επόμενες διώξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας.

Οπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του τη δικογραφία από όπου προκύπτει η ομολογία του ότι σε κάποια από τις διενέξεις που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη χαστούκισε.

Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι θεωρούν ότι πέρα από την ένορκη κατάθεσή του, χρειάζονται και κάποια ακόμη στοιχεία για να προχωρήσει μία τέτοια δίωξη που θα αφορούσε σε δίωξη για ενδοοικογενειακή βία. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη απασχολήσει τον Μάνο Δασκαλάκη και τη νομική του υπηρεσία.

Κόντρα μεταξύ των γιατρών για το θάνατο της Ίριδας

Την ίδια στιγμή, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιατρών που εξέτασαν τον θάνατο της Ίριδας μετά και το πόρισμα των Καρακούκη – Καλογρηά, οι οποίοι έκριναν πως το 6 μηνών βρέφος εξέπνευσε από ασφυξία που προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι που της έβαλε το πανάκι στο στόμα. Η κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο που εξέτασε την καρδιά της Ιριδας, Κυριαζή Μητσέλου και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

«Έχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, «απαντώντας» στους ισχυρισμούς της παθολογοανατόμου Αντιγόνη Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ίριδας, του βρέφους Δασκαλάκη Πισπιρίγκου.

Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα Αντιγόνη Μητσέλου, που είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας, μίλησε αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας. Αρχικά αναφέρεται στο συμπέρασμα του πορίσματος αναφέροντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα.

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.

Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

 

in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ανήλικη καταγγέλλει τη μητέρα και τον σύντροφό της για γενετήσιες πράξεις μπροστά της

Newsroom

Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν δυο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Newsroom

Μεσολόγγι: Δέκα ανήλικοι και ένας αποφυλακισμένος διέρρηξαν σπίτι

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com